Nederlands | English | Deutsch
Jaarbeurs
Gewijzigde bereikbaarheid

Gewijzigde bereikbaarheid

*** Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Kijk dus vlak voor vertrek voor de meest actuele informatie. ***

Gewijzigde bereikbaarheid door werkzaamheden Gemeente Utrecht
Gemeente Utrecht werkt aan de aanleg van de busbaan Transwijk. Dit betekent dat voor een bepaalde periode de toegangswegen naar ons complex toe beperkt zijn of drukker dan normaal zijn. Komt u met de auto, dan kan dit voor een langere reistijd zorgen.

Bekijk hieronder hoe de werkzaamheden van Gemeente Utrecht uw autoreis eventueel beinvloeden.

Momenteel is het voor gemotoriseerd verkeer niet mogelijk vanaf het Anne Frankplein de Europalaan op te rijden. U wordt omgeleid via het 5 Meiplein. Busverkeer rijdt wel normaal door.

Adviesroutes
Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden geadviseerd om onderstaande routes te volgen:
 • Vanaf deJaarbeurs en de Overste den Oudenlaan wordt het verkeer omgeleid via het 5 Meiplein richting A12 en A2.
 • Vanaf Papendorp/Churchilllaan wordt het verkeer richting Centrum en Jaarbeurs omgeleid via de Weg der Verenigde Naties. Het Europlein en de Rivierenwijk wordt via Beneluxlaan het Europlein en de Rijnlaan geleid.
 • Autoverkeer vanaf de A12 en de richting Hoograven met bestemming Jaarbeurs/Centrum wordt op het Europlein omgeleid via het 5 Meiplein en de Weg der Verenigde Naties. 
 • Vanuit de richting Centrum/Croeselaan met bestemming A2 wordt via de Croeselaan, Van Zijstweg, Overste den Oudenlaanen en Weg der Verenigde Naties omgeleid alwaar u weer alle richtingen kunt kiezen.
 • Vanuit de richting Centrum/Croeselaan met bestemming A12 wordt via de Rijnlaan naar het Europaplein omgeleid alwaar u weer alle richtingen kunt kiezen.

Alternatieven
 • Openbaar vervoer
  Jaarbeurs ligt naast het grootste station van Nederland en is dus uitstekend bereikbaar per trein en bus. Volg vanuit de centrale stationshal de borden ‘Jaarbeursplein’. Het hallencomplex ligt vervolgens aan de overzijde van de straat.
  » Plan hier uw reis met openbaar vervoer. 
   
 • P+R Westraven
  Een alternatief is P+R Westraven aan de A12 (navigatieadres: Griffioenlaan). Hier parkeert u voor €5,- per dag en u kunt met de tram gratis verder reizen naar Jaarbeurs (ca. 9 minuten, max 5 personen per parkeerticket).
  » P+R Westraven. 
   
 • Voor bereikbaarheid van onze locatie via de westkant van de stad is er tijdens de werkzaamheden een omleidingsroute via de afslag Utrecht Centrum - vanaf de A2 via de Weg der Verenigde Naties/ Graadt van Roggenweg. Door de grote verkeersdrukte die daar nu al is, treden hier naar verwachting wel vertragingen op.
Werkzaamheden 
Lees hier de uitgebreide informatie over de werkzaamheden van Gemeente Utrecht.