2024.03.14 Technishow  by MichielTon HR (72).jpg

Drukbezochte vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie bol van innovaties en waardevolle business leads

Utrecht, 20 maart 2024 – De vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie van Koninklijke Jaarbeurs zijn zeer succesvol afgesloten. TechniShow telde 29.337 bezoekers en ESEF Maakindustrie 12.646 bezoekers. Daarmee zijn de vakbeurzen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Ricardo Vivas, beursmanager: “Het bruiste op de beursvloer. De interesse in nieuwe oplossingen en technieken was enorm. Ook zijn er veel machines verkocht en orders getekend. Nederland loopt voorop in de maakindustrie omdat we wendbaar zijn, maar ook omdat we openstaan voor nieuwe technieken."

Vooruitstrevende ondernemers benutten volop kansen
TechniShow en ESEF Maakindustrie stonden in het teken van vernieuwende, slimme en duurzame oplossingen. Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakten ruim 276 exposanten op TechniShow en 155 exposanten op ESEF Maakindustrie groots uit met machines en demonstraties om hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen te laten zien. Ricardo Vivas: "Ik zie dat de Nederlandse maakindustrie zich aan het heroriënteren is. Na jaren van hele hoge hoeveelheden productie, komt er een tijd om te kijken: wat nu? Ondernemers staan open voor vernieuwing, zijn vooruitstrevend en zien volop kansen. Die gretigheid van onze ondernemers in de industrie is bijzonder.”

Clubhuis van de maakindustrie
Ook exposanten kijken tevreden terug. Hendrik Meijer, directeur Meijer Group: “Deelname aan de ESEF Maakindustrie zorgde opnieuw voor waardevolle leads. Bestaande klanten nemen tegenwoordig hun engineers mee naar de beurs, dat zorgde voor waardevolle gesprekken over het productieproces. We kijken terug op een succesvolle editie.” Ook voor exposant Hugo Oude Reimer was TechniShow een waardevolle editie. “Als je ziet hoeveel innovaties en machines hier zijn en hoeveel mensen hier langskomen, merk je dat de behoefte van bezoekers groot is om de maakindustrie te zien. Je bent hier gewoon in het clubhuis van de maakindustrie. Dit concept is een voorbode voor 2026.”

2024.03.14 Technishow  by MichielTon HR (72).jpg

Van vrouwen in de maakindustrie tot een heuse fabriek
TechniShow en ESEF Maakindustrie bieden gezamenlijk een podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. Eén van de highlights van TechniShow was de uniek werkende fabriek die voor het eerst op de beursvloer werd getoond waarbij negen verschillende partijen een heuse geïntegreerde productieautomatisering opzette. Ook werd het themaplein Additive Manufacturing goed bezocht waarbij bezoekers het hele 3D-proces konden zien. De animo voor de sessie over 'Vrouwen in de maakindustrie' was groot. Ricardo Vivas: “Vrouwen spelen een groeiende rol in de maakindustrie. Ze bekleden leidinggevende posities, doen ingenieurswerk en zijn betrokken bij geavanceerde technologische ontwikkelingen. Heel belangrijk dus om deze vrouwen op de beursvloer een podium te bieden."

De volgende TechniShow en ESEF Maakindustrie vinden plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart 2026 in Koninklijke Jaarbeurs.

Nieuws

IPON 4
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs neemt onderwijsvakbeurs en kennisplatform IPON over

Utrecht, 18 juli 2024 - Koninklijke Jaarbeurs neemt IPON, de onderwijsvakbeurs met een focus op educatieve technologie, over van Reshift Digital. Deze vakbeurs is al meer dan 15 jaar het ontmoetingsplatform voor het primair onderwijs (PO), voorgezet onderwijs (VO) en MBO. Naast de vakbeurs neemt Jaarbeurs ook het officiële onderwijsinnovatie en ICT kennisplatform IPON.nl over waarmee Jaarbeurs meer dan 20.000 onderwijsprofessionals 365 dagen per jaar kan bedienen. Jaarbeurs, sinds 1965 organisator van de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT), breidt hiermee haar onderwijsportfolio in Nederland uit. De NOT is de grootste vakbeurs voor professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, het primair en voortgezet onderwijs.
MOTORbeurs Utrecht intentieverklaring
Nieuws

Samenwerking motorbranche 'All Brands United' zet door op MOTORbeurs Utrecht 2025

Utrecht, 16 juli 2024 – Koninklijke Jaarbeurs en RAI Vereniging slaan opnieuw hun handen ineen en brengen alle gevestigde motormerken samen tijdens MOTORbeurs Utrecht 2025. Hiermee zet de positieve trend, onder het motto ‘All Brands United’ door. Rachel Jankowsky, beursmanager Koninklijke Jaarbeurs: “Hoewel het motorseizoen 2024 volop gaande is, werken wij achter de schermen alweer aan de start van het motorseizoen in 2025. Wij zijn enorm blij dat de motormerken aangesloten bij RAI Vereniging aangeven graag weer gezamenlijk te willen deelnemen aan de volgende editie van MOTORbeurs Utrecht. Afgelopen editie hebben we gemerkt dat het aanbod hiermee compleet is en daarmee kunnen we gehoor geven aan de wens van onze bezoekers.” MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.
Padellen bij Jaarbeurs
Nieuws

Jaarbeurs opent deze zomer indoor padelbaan

Utrecht, 5 juli 2024 – Deze zomer verandert de beursvloer van Koninklijke Jaarbeurs in een indoor padelbaan. Van 5 juli tot en met 1 september opent de Utrechtse evenementenlocatie zes dubbel courts voor iedereen die van padellen houdt. De tijdelijke padelbanen zijn een gezamenlijk initiatief van...
Future Forum 2025
Nieuws

Internationaal topcongres over verbeterinitiatieven in patiëntenzorg voor het eerst naar Utrecht

Utrecht, 13 juni 2024 - Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare dat jaarlijks 3.000 bezoekers trekt komt in 2025 voor het eerst naar Utrecht. Bezoekers van over de hele wereld komen naar Koninklijke Jaarbeurs om kennis en inspiratie op te doen over verbeterinitiatieven in de patiëntenzorg. Het congres dat komend jaar van 21 tot en met 23 mei plaatsvindt, is een van ’s werelds grootste congressen voor gezondheids- en zorgprofessionals die zich inzetten voor het verbeteren van patiëntenzorg. Het binnenhalen van dit topcongres is het eerste resultaat van de doelgerichte acquisitiestrategie van de Utrecht Congres Alliantie. Hiermee zetten de stad en regio zich vol in op het aantrekken van internationale topcongressen.
Future Facade 2025
Nieuws

Future Facade: nieuw Europees vakevent voor de gevelindustrie in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 30 mei 2024 – In het voorjaar van 2025 vindt in Koninklijke Jaarbeurs een nieuw tweejaarlijks vakevent voor de Europese gevelindustrie plaats: Future Facade. Om tot een circulaire gevelindustrie te komen is internationaal kennisdelen en samenwerken noodzakelijk. Voor Jaarbeurs de reden om, naast haar vakbeurzen BouwBeurs, VSK en DigiBouw, in samenwerking met het European Facade Network, TU Delft en TU Darmstadt dit nieuwe evenement te introduceren. Future Facade heeft als doel een brug te slaan tussen kennis en praktijk. Thema’s als digitalisering, industrialisering en circulariteit staan centraal. Gelijktijdig met Future Facade organiseren TU Delft, TU Darmstadt en het European Facade Network een internationale conferentie met als onderwerp circulariteit in de gevelindustrie. Future Facade vindt plaats op woensdag 7 en donderdag 8 mei 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.
Cybersec
Nieuws

Internationale topsprekers tijdens Cybersec Netherlands in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 30 mei 2024 - Tijdens de tweede editie van Cybersec Netherlands op 6 en 7 november 2024 in Koninklijke Jaarbeurs betreden internationale experts het podium. De toonaangevende vakbeurs op het gebied van cybersecurity biedt een ruim aanbod van keynote sessies en workshops waarin prominente cybersecurity experts hun expertise en inzichten delen. Cybersec Netherlands is onderdeel van het wereldwijde Cybersec-merk dat ook Cybersec Europe en Cybersec Asia omvat.