AboutCats&Dogs Jaarbeurs Stichting DierenLot

Stichting DierenLot en Koninklijke Jaarbeurs organiseren smaakvolle Dierendagactie

Utrecht, 4 oktober 2023 – Vandaag op Werelddierendag hebben Stichting DierenLot en Koninklijke Jaarbeurs dierenvoedselbanken en -asielen in het zonnetje gezet. Samen met de bekende tv-dierenarts Piet Hellemans en presentatrice en schrijfster van het hondenkookboek Happy Hond, Maureen du Toit, bakten de organisaties vannacht tienduizenden dierenkoekjes die vervolgens met dierenambulances zijn verspreid door het land. Maureen du Toit: “Eigenlijk is het elke dag dierendag wat mij betreft maar heel goed dat we er één keer per jaar echt bij stil staan! Niet alleen om dieren extra te verwennen maar vooral om stil te staan bij die dieren waar het niet goed mee gaat.”

Groeiende behoefte aan steun voor harige viervoeters
Met ruim 40 dierenvoedselbanken die door het hele land verspreid zijn, is er een groeiende behoefte aan steun voor de harige viervoeters van mensen die het financieel moeilijk hebben. Voor de organisatie van About Cats & Dogs, het dierenevenement dat op 11 en 12 november in Jaarbeurs plaatsvindt, de reden om de handen uit de mouwen te steken om in samenwerking met Stichting DierenLot de dierenvoedselbanken te steunen. Ook hoofdsponsor Prins Petfoods heeft 300 kilo kattenvoer gedoneerd voor de actie. Anneroos Jongenelen van Stichting DierenLot: “Het is natuurlijk super dat er op dierendag wat gedaan wordt voor dieren die geen warm thuis hebben of in een gezin wonen waar niet zomaar een cadeau gekocht kan worden voor dierendag. We vinden het fantastisch dat er op deze manier wat extra aandacht is voor deze dieren.”

Dierenambulances vol traktaties voor honden en katten
Vannacht om 04.00 uur verzamelden vrijwilligers van Stichting DierenLot en de beursorganisatie van About Cats & Dogs zich in de keuken van Jaarbeurs. Met dierenambulances werden de koekjes langs dierenvoedselbanken en -asielen gebracht. Frank van Dogterom van de dierenvoedselbank was enorm verrast: “Dierenvoedselbanken zijn van groot belang om mens en dier bij elkaar te houden. Een tekort aan middelen moet niet de reden zijn dat een dier niet meer bij zijn baasje kan zijn. Een dier heeft een heel sociale functie. Juist ook voor het tegengaan van eenzaamheid. Juist daarom ben ik enorm blij dat zowel Stichting DierenLot als Jaarbeurs vandaag extra aandacht besteden aan dieren die het hard nodig hebben.”

Extra informatie
 
Over het event About Cats & Dogs 
Op 11 en 12 november vindt de tweede editie plaats van het honden- en kattenevenement About Cats & Dogs in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens About Cats & Dogs wonen honden- en kattenliefhebbers informatieve sessies bij. Over onder andere interessante onderzoeksresultaten, nieuwe voedingsmerken, accessoires en verzorgingsproducten. Daarnaast krijgen bezoekers persoonlijk advies over de omgang met honden en katten. Klik hier voor meer informatie over About Cats & Dogs.