RetailBeurs

Retailbeurs Utrecht voorjaarseditie bruist van kwaliteit

Utrecht, 14 maart 2024 – Inkoopcentrum Trade Mart Utrecht, onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, kijkt terug op een geslaagde Retailbeurs Utrecht voorjaarseditie. Ruim 130 exposanten stonden de afgelopen dagen klaar om retailers te inspireren met hun collecties, nieuwe modellen en innovatieve producten. Drie etages van het Beatrixgebouw in Jaarbeurs stonden vol met trends van kwaliteitsmerken. Van juwelen, horloges, keukengerei, design tot mode en lifestyle. Marieke Groot, beursmanager: “Alles draaide deze editie om beleving en inspiratie. We hebben ons bewust gefocust op een sterk inhoudelijk programma zodat we naast inspiratie en het inkoopmoment ook kennis aan de retailer konden bieden. Zo boden we onze doelgroepen een betere beleving en ervaring aan. Met trots ontvingen we vele positieve reacties van onze bezoekers en exposanten.” Retailbeurs Utrecht trok afgelopen dagen 3.789 bezoekers.

Grootste retailbeurs van de Benelux bomvol beleving

De organisatie van Retailbeurs Utrecht heeft deze editie extra geïnvesteerd in het aanbod van vakkennis. Zo woonden retailers verschillende lezingen en workshops bij over onder andere de magie van de binnenstad en over de emotionele kant van offline inkopen. Ook kregen bezoekers deze editie de mogelijkheid samen met de bekende tv-kok Ramon Brugman merken, producten en apparatuur te ervaren op onder andere de Kitchen & Design Expedition. “Dit is positief ontvangen door onze bezoekers. Ik ben trots op de beleving die we onze bezoekers deze editie hebben geboden”, vertelt Marieke Groot. “Retailbeurs Utrecht werd afgelopen dagen goed bezocht en retailers hebben weer te gekke collecties ingekocht. Wanneer een merk jaar in jaar uit kwaliteit en trends kan blijven leveren, weet je dat je bij de goede leverancier zit. Onze beursvloer staat bol van precies dat soort leveranciers. Daar zijn we trots op en we kijken samen met hen uit naar een nieuwe seizoen."

 

Kwalitatieve leads en salesrecords

Retailers lieten zich drie dagen lang inspireren door de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing, e-commerce en consumentengedrag. Eén van de exposanten Flamiacs vertelt: “Elk gesprek is een kwalitatieve lead. We zijn hartstikke tevreden.” Exposant Scanpan heeft opnieuw hun salesrecord verbroken tijdens Retailbeurs Utrecht. Ook nieuwe exposant Brunmontagne kijkt tevreden terug: “Als nieuwe exposant fantastisch om te zien hoe ons merk wordt ontvangen door de bezoekers. Deelname heeft gezorgd voor kwalitatieve leads.”

RetailBeurs

Europese lancering samenwerking WOLF X Royal Asscher

Voor het eerste sloegen tijdens Retailbeurs Utrecht twee merken uit de juweliersbranche hun handen ineen om hun gezamenlijke 360 jaar ervaring te vieren. WOLF 1834 en Royal Asscher presenteerden een eerbetoon: een unieke replica van de Soevereine Scepter van Queen Elizabeth II. Mike Asscher van Royal Asscher: “Trots dat we op Retailbeurs Utrecht de samenwerking met Wolf en ons 170-jarig bestaan mogen vieren.”

De nieuwe datum van Retailbeurs Utrecht 2024 is bekend en vindt plaats van zondag 15 tot en met dinsdag 17 september in Trade Mart Utrecht in Koninklijke Jaarbeurs.

Nieuws

Zorg&ict
Nieuws

Drukbezochte vakbeurzen Zorg&’24 in Koninklijke Jaarbeurs bomvol innovaties en oplossingen

Utrecht, 18 april 2024 – De organisatie van de Zorg&’24 vakbeurzen kijkt terug op een drukbezochte succesvolle editie met zeer tevreden reacties van exposanten en bezoekers. Koninklijke Jaarbeurs organiseerde naast de vakbeurs Zorg & ict twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. De vakbeurzen trokken gezamenlijk ruim 32.500 bezoekers. Met het thema ‘Fit for the future’ inspireerden meer dan 350 exposanten en 400 sprekers bezoekers over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken.
DHW
Nieuws

Dutch Health Week overtreft verwachtingen met ruim 55.000 bezoekers

Utrecht, 18 april 2024 – Domstad Utrecht was afgelopen week het kloppend hart van mentale gezondheid en fitheid tijdens de Dutch Health Week. De organisatie en samenwerkende partijen kijken terug op een succesvolle editie met ruim 55.000 bezoekers. Van zondag 7 tot en met zondag 14 april vonden verspreid door de stad allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, een expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een open dag bij bloedbank Sanquin tot verschillende zorgvakbeurzen bij Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens Culturele Zondag Beating Heart, gaf burgemeester Sharon Dijksma het startschot van de Dutch Health Week. Audrey Wilschut, projectleider Dutch Health Week: “Het bruiste in de stad, de interesse in activiteiten was enorm. We hebben samen met veel Utrechtse organisaties, van klein tot groot, een mooie basis neergelegd voor volgende edities.”
Congrescoaches
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert campagne Congrescoaches

Utrecht, 17 april 2024 – Vandaag lanceert Koninklijke Jaarbeurs de campagne ‘Congrescoaches’. Met deze campagne wil zij zich met haar kennis en kunde onderscheiden als dé congres- en vergaderlocatie van Nederland. De afgelopen twee jaar won Jaarbeurs de gouden award voor beste congreslocatie van het land vanwege haar persoonlijke begeleiding bij het organiseren van congressen en vergaderingen. Om dit over het voetlicht te brengen introduceert de Utrechtse evenementenlocatie de congrescoaches in haar nieuwste campagne.
HKU
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs en HKU maken winnaars posterwedstrijd 2024 bekend

Utrecht, 15 april 2024 – De winnaars van de jaarlijkse Koninklijke Jaarbeurs posterwedstrijd 2024 zijn bekend. Vanuit ruim 50 inzendingen is Jonas van Son, student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), door de jury als winnaar beoordeeld. De tweede prijs is gewonnen door Julia Penning en op de derde plek eindigde Dewi van der Meulen. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Rebecca Stroeven, Tobias Muller en Marileen Janssen. Ieder jaar organiseert Koninklijke Jaarbeurs een posterwedstrijd voor HKU-studenten. Dit jaar was het thema gekoppeld aan de campagne ‘De wereld van Jaarbeurs’. Sinds 1917 heeft Jaarbeurs een traditie van affiches gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Om deze traditie hoog te houden vraagt zij jaarlijks aanstormende Nederlandse ontwerpers van HKU om een nieuwe jaarposter te maken.
Jaarbeurs
Nieuws

Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023: Meer mensen, meer waardering, meer winst

Utrecht, 15 april 2024 - Koninklijke Jaarbeurs publiceert vandaag haar geïntegreerde jaarverslag over 2023. Dit verslag beschrijft haar activiteiten, strategie, financiële- en niet-financiële resultaten en belangrijke thema’s van het afgelopen jaar. De behaalde resultaten op het gebied van...
Opening zorg
Nieuws

Erik Scherder opent vakbeurs Zorg&'24 in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 9 april 2024 – Vanmorgen opende Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor de vakbeurs Zorg & ict en de twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. Met het thema ‘Fit for the future’ doen tienduizenden zorgprofessionals deze dagen kennis en inspiratie op over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken. Erik Scherder, neuropsycholoog en hoogleraar, haalde het belang aan van vitaliteit voor zorgprofessionals: “Fysieke fitheid heeft een enorm effect op je mentale gezondheid, dit wil ik iedere zorgprofessional meegeven.” De zorgvakbeurzen vinden plaats tot en met donderdag 11 april tijdens de Dutch Health Week 2024 waarin de stad en regio Utrecht geheel in het teken staat van gezondheid en zorg.