Reis in één dag de wereld rond tijdens Vakantiebeurs 2023

Wegdromen en ervaren hoe je volgende reis eruit gaat zien. Het kan na twee jaar afwezigheid weer fysiek op Vakantiebeurs 2023. Van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari kunnen bezoekers volop vakantie-inspiratie opdoen, inhoudelijke reisinformatie ophalen en hun vakantie boeken. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “We verheugen ons erop om beursseizoen 2023 feestelijk af te trappen met eindelijk weer een fysieke Vakantiebeurs. Een groot aanbod organisaties, hotels en vakantiebestemmingen staan te springen om onze bezoekers weer volop te inspireren. We hebben vijf beurshallen bomvol avontuurlijke reisinspiratie. Het belooft een veelbelovende en innovatieve editie te worden.”

Nieuw op Vakantiebeurs: persoonlijk reisadvies plein
Op de beurs staan honderden exposanten die unieke onontdekte bestemmingen onder de aandacht brengen, exposanten die zich richten op ontspanningsvakanties en exposanten die zich focussen op gezinsvakanties. Jeroen van Hooff: “Bezoekers kunnen kijken, proeven en beleven. Er is voor ieder wat wils. Naast het bekende en gevarieerde programma hebben we dit jaar ook iets nieuws toegevoegd, het zogeheten persoonlijk reisadvies plein. We hebben gemerkt dat het voor bezoekers soms lastig is om de perfecte of unieke vakantie te boeken. Daarom hebben we voor het eerst persoonlijke reisadviseurs die tijdens de Vakantiebeurs klaarstaan om bezoekers op maat gemaakt advies te geven.”

Indoor navigatie en digitale beursplattegrond
Er is nog een primeur. Voor het eerst maakt de organisatie van Vakantiebeurs gebruik van de zogeheten Jaarbeurs Live app. Met deze app kunnen bezoekers zich thuis al voorbereiden op hun bezoek aan Vakantiebeurs en hun persoonlijke programma samenstellen. Ook biedt de app informatie over ticketing, parkeren en kunnen bezoekers zien waar de drukke en rustige plekken op de beurs zijn. Daarnaast biedt deze app een interactieve plattegrond waardoor de papieren plattegronden niet meer nodig zijn. Jeroen van Hooff: “Vakantiebeurs is een zeer uitgestrekte beurs met meer dan vierhonderd exposanten. We hebben bij eerdere beurzen en events gemerkt dat de Jaarbeurs Live app de perfecte tool is voor bezoekers om het meest uit hun bezoek te halen. Zoeken naar de juiste beurshal en op locatie nog je beursroute uitstippen is verleden tijd.”