Online Travel Congress 2022 in het teken van heropbouw en verduurzaming van de reissector

Utrecht, 6 januari 2022 - Op dinsdag 11 januari vindt vanuit de Jaarbeurs Studio in Utrecht het online Travel Congress plaats.
In december 2021 moest de Jaarbeurs besluiten om het jaarlijkse kennisevenement voor reisprofessionals om te bouwen naar een online editie.

Inmiddels staat er een sterk programma met toonaangevende sprekers, onder wie creatief ondernemer Ron Simpson en de voormalig directeur marketing van Corendon, Corné Hoogendoorn. Thema’s op het congres zijn onder meer de herstart van de reissector en duurzaamheid. Congresdeelnemers kunnen via de chat meedoen aan discussie en vragen stellen. Keynote Rafat Ali, CEO en oprichter van reisnieuws-site Skift, verzorgt via een livestream een sessie over de ‘The Megatrends Affecting Travel In 2022 & Beyond’.

De reisbranche staat in de startblokken, maar hoe kunnen we binnenkort het vertrouwen van de consument terugwinnen en welke strategieën zetten wij daarvoor in? Hoe gaan reisorganisaties en bestemmingen daarmee om?
Wat is de waarde van toerisme en wat levert het de bewoners de bezoekers en bedrijven op? Verschillende sessies haken in op deze vragen. Corné Hoogendoorn en keynote speaker Ron Simpson staan onder anderen bij deze vragen stil.

2022 wordt het jaar van de herstart, maar reizen moet tegelijkertijd ook duurzamer worden.
De aard van de toeristische sector is complex; ze heeft impact op het klimaat, maar heeft ook de potentie om positieve veranderingen te beïnvloeden. Purpose-gedreven organisaties, nieuwe business modellen, investeren in human capital, disruptieve technologieën: het zijn dé onderwerpen waar het in de sector continu over gaat.

Sprekers als Anouschka Trauschke (Tours that Matters / Reinvent Tourism), Coen de Ruiter (Greenchoice) en Lowe Blom (Aerodynamic Engineer, Solar Team Eindhoven) hebben duurzaamheid centraal staan in hun sessies.

Daarnaast vindt er een talkshow plaats over het herbouwen van de reisindustrie onder leiding van presentator Rens de Jong. Tafelgasten zijn Frank Oostdam (Chairman/Director, ANVR), Jeroen Klijs (Professor Social Impacts of Tourism aan de Breda University of Applied Sciences), Coen de Ruiter (Algemeen Directeur Greenchoice), Corine Jansen (Chief Listening Officer van JoConnect) en Arjan Kers (Managing Director TUI Nederland).

Aanmelden voor het Travel Congress kan op https://www.travelcongress.nl/. Een ticket kost € 145,-. Op deze website is ook het complete programma te vinden. Tickets voor partners of media zijn aan te vragen via Thecla Amoureus.

Travel Congress en Vakantiebeurs zijn eigen evenementen van de Koninklijke Jaarbeurs.