KreaDoe PMC Jaarbeurs

KreaDoe in Jaarbeurs haalt recordbedrag op voor Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Utrecht, 7 november 2023 – Het grootste do-it-yourself (DIY)-event van de Benelux, KreaDoe, haalt met haar 34ste editie een recordbedrag op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Jaarbeurs zet zich in voor de missie van het Máxima: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. KreaDoe trok de afgelopen vijf dagen ruim 45.000 bezoekers naar Koninklijke Jaarbeurs. Exposant Age Yska van edding: "Het was weer een groot feest op KreaDoe, de beurs waar creativiteit bruist en ideeën sprankelen. Voor ons is dit event de ontmoetingsplek waar we creatievelingen ieder jaar kunnen inspireren. Samen maken we de wereld een stukje mooier."

Marleen Rompen, beursmanager: “KreaDoe heeft dit jaar niet alleen de creativiteit van bezoekers benadrukt, we hebben gezamenlijk ook een aanzienlijke impact gemaakt door een ruim twee keer zo hoog bedrag op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Dit laat de betrokkenheid van onze bezoekers zien bij het ondersteunen van dit onderzoeksziekenhuis.” Op KreaDoe was er ook speciale aandacht voor bezoekers met onzichtbare aandoeningen.

KreaDoe-bezoekers halen ruim 13.000 euro op voor het Prinses Máxima Centrum
Bezoekers hebben tijdens KreaDoe genoten van een gevarieerd aanbod aan workshops, activiteiten en optredens van onder andere de bekende influencer CreaChick en Karin Bloemen. Ook konden bezoekers weer meedoen aan de speciale KreaDoe Bingo waarbij de gehele opbrengst naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is gegaan. Het opgehaalde bedrag vanuit deze bingo en de donaties uit de webshop leveren onder anderen een bijdrage aan creatieve activiteiten voor de kinderen en gezinnen in het Máxima. “De activiteiten die in het Máxima worden aangeboden zorgen voor afleiding, versterken het contact tussen kinderen en ouders onderling en verminderen stress. We zijn heel dankbaar dat de bezoekers van Kreadoe zo ruimhartig hebben bijgedragen hieraan, want deze activiteiten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars”, zegt Nienke Beek, Corporate Partnerships Prinses Máxima Centrum.  

Jaarbeurs sluit zich aan bij Hidden Disabilities Sunflower
Sinds dit najaar is Jaarbeurs aangesloten bij het zogeheten Hidden Disabilities Sunflower-netwerk. Een groen keycord met zonnebloemen wordt steeds populairder in de reis- en evenementenbranche. Het is een signaal dat de drager een onzichtbare beperking heeft en graag wat extra tijd en aandacht krijgt. Door aan te sluiten bij het netwerk laat de Utrechtse evenementenlocatie zien dat Jaarbeurs een plek is waar mensen met onzichtbare aandoeningen, ondersteuning krijgen als ze dat willen en nodig hebben. Marleen Rompen: “Een bezoek aan een groot evenement kan behoorlijk uitdagend zijn voor mensen met onzichtbare aandoeningen die extra ondersteuning op locatie nodig hebben. Ik ben trots op het feit dat we bij Jaarbeurs bezoekers met een verborgen beperking kunnen herkennen en extra kunnen ondersteunen.” Eerste reacties van bezoekers die de keycord met zonnebloemen droegen waren positief. Zo vertelt een van de bezoekers: “Geheel onverwachts was ik vandaag bij Kreadoe. De medewerkers waren vriendelijk, goed op de hoogte en droegen zichtbaar een zonnebloem.”

De nieuwe datum voor KreaDoe is inmiddels bekend, woensdag 30 oktober tot en met 3 november 2024. Bezoekers hoeven niet lang te wachten, want van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april is er weer een speciale editie van het KreaDoe Lentefestival.

Over Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie 
Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Ieder jaar krijgen ongeveer 600 kinderen per jaar de diagnose kanker. Nog steeds overlijdt 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. In het Máxima worden alle kinderen met kanker in Nederland behandeld en  het onderzoek naar kinderkanker vindt hier plaats. Daarmee is het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht het grootste kinderkankercentrum van Europa. Ruim 900 zorgprofessionals en 450 onderzoekers werken nauw samen met Nederlandse en internationale ziekenhuizen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing.

Over Hidden Disabilities Sunflower
Hidden Disabilities Sunflower is een internationale belangenorganisatie voor mensen met een niet zichtbare beperking. Koninklijke Jaarbeurs en Hidden Disabilities Sunflower werken sinds dit najaar samen. Medewerkers van Jaarbeurs zijn getraind om de Sunflower Keycord te herkennen en daarmee kunnen ze helpen om het bezoek van mensen met een niet zichtbare beperking plezieriger te maken.