Jaarbeurs officiële startlocatie van La Vuelta Holanda 2022

Koninklijke Jaarbeurs Utrecht is op vrijdag 19 augustus de startlocatie van de eerste etappe van de ploegentijdrit tijdens La Vuelta Holanda 2022.

Het is niet voor het eerst dat één van de grootste wielerevenementen ter wereld van start gaat bij Jaarbeurs. In 2015 vertrok de Tour de France van dezelfde locatie. Met deze ervaring weet Jaarbeurs als geen ander wat er komt kijken bij zo’n internationale gebeurtenis. Jeroen van Hooff, CEO Jaarbeurs: “We zijn er enorm trots op dat Jaarbeurs wederom startlocatie is van zo’n prachtig internationaal wielerevenement. Jaarbeurs bevindt zich in het hart van de stad Utrecht. We dragen heel graag bij aan het internationaal op de kaart zetten van de stad met de organisatie van dit soort grote sportevenementen.” Als partner van La Vuelta Holanda faciliteert Jaarbeurs ook het internationale perscentrum, Het Village Départ en de VIP hospitality voor de eerste etappe.

Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Wij zijn zeer verheugd om samen met Jaarbeurs de komende start van La Vuelta te hosten. Door de centrale ligging in het hart van het land, de stad én de koers en de professionele en uitgebreide faciliteiten die aanwezig zijn, kunnen we ons geen betere partner wensen.

Duurzame startlocatie La Vuelta 2022

Zowel La Vuelta Holanda als Jaarbeurs hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo organiseert La Vuelta Holanda als allereerste wielerevenement ter wereld een Groene Karavaan. Deze karavaan rijdt voor het wielerpeloton en bestaat uit duurzame voertuigen met een duurzame boodschap. Dit sluit aan bij de doelstelling van Jaarbeurs om de meest duurzame evenementen- en congreslocatie van Europa te worden. Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer: “Als trotse partner en startlocatie van La Vuelta 2022 dragen wij heel graag een steentje bij aan het duurzame karakter dat de Ronde van Spanje heeft dit jaar. Jaarbeurs zal in alle operatie, logistiek en organisatie van dit prachtige event streven om zo dicht mogelijk bij CO2 neutraal te komen.

La Vuelta Holanda

La Vuelta start dit jaar in Nederland. De organisatie is een initiatief van de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht. Er worden in augustus drie etappes verreden. De eerste etappe, op vrijdag 19 augustus, is een ploegentijdrit rondom Jaarbeurs in Utrecht. De tweede etappe voert van ’s-Hertogenbosch naar het Utrecht Science Park op zaterdag 20 augustus. De derde etappe, op zondag 21 augustus, heeft de start en finish in Breda