KreaDoe

Grootste online DIY-event was een enorm succes!

Met bijna 3000 online bezoekers en meer dan 60 workshops en activiteiten was het grootste online DIY-event van de Benelux afgelopen weekend weer een groot succes. De 3-daagse creatieve consumentenbeurs KreaDoe ontvangt normaliter live zo’n 50.000 bezoekers, maar vond dit weekend voor de tweede keer online plaats. Vooraf waren al ruim 22.000 registraties voor workshops gemaakt.
In totaal hebben bijna 3000 mensen deelgenomen aan verschillende workshops en sessies. Tijdens de sessies zijn 1820 contacten gemaakt. Alle workshops zijn online terug te kijken tot en met 7 juli.

Deelnemers van de workshops waardeerden KreaDoe online met een 9,1.Bezoekers konden onder andere thuis een gesloten ecosysteem maken, graveren op hout of een workshop diamond painting volgen. Daarnaast werd er onder andere een zonnige cocktailworkshop gegeven, kon er wijn geproefd worden met De Meisjes van de Wijn en zorgde Olga Commandeur – oud-Nederlands atlete en dagelijks te zien in Nederland in Beweging! –  voor een energieke sessie om in beweging te blijven achter het scherm. Ook was Karin Bloem aanwezig als nieuwe vriendin van KreaDoe. Ze kwam vertellen over haar nog te verschijnen nieuwe boek ‘Haken à la Bloemen’.


KreaDoe is een beurs die georganiseerd wordt door de Koninklijke Jaarbeurs. Peter van der Veer, Commercieel Directeur van de Jaarbeurs: “De enorm hoge bezoekerswaardering van 9,1 is natuurlijk een geweldige opsteker. Het team heeft hard gewerkt om een beurs die live goed bezocht wordt, online óók succesvol te maken. Dat is gelukt. De Jaarbeurs is ooit ontstaan door live ontmoetingen, maar met dit soort succesvolle concepten bewijzen we dat online ook een grote meerwaarde kan hebben voor onze bezoekers. Uiteraard zien we uit naar oktober, omdat we KreaDoe dan weer live mogen organiseren en mensen ook fysiek kunnen begroeten.”

In het najaar staat de live editie van KreaDoe gepland, waarbij Jaarbeurs weer zo’n 50.000-55.000 bezoekers verwacht. Van 27 t/m 31 oktober kunnen creatievelingen weer gezellig bij elkaar komen en creatief zijn. Karin Bloemen lanceert haar boek ‘Haken à la Bloemen’ tijdens de najaarseditie.
 

Over Jaarbeurs

Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een duurzame, veilige en slimme manier. Live en online. In het centrum van het land, in het hart van de stad, met oog voor jou.