Win de Jaarbeurs voor 1 dag!

Genomineerden voor Win de Jaarbeurs voor 1 dag bekend!

Meer dan honderd inzendingen kregen RTV Utrecht en de Jaarbeurs de afgelopen periode binnen op de actie Win de Jaarbeurs voor 1 dag. Deze week heeft de jury zich over de inzendingen gebogen en zijn uiteindelijk drie genomineerden uitgekozen. Het publiek bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen via de website of app van RTV Utrecht en er valt ook echt wat te kiezen, want het gaat om heel verschillende evenementen.

De jury bestaande uit Hans van Breukelen, Lakshmi, Antje Monteiro, Toni Peroni, Andries Tunru en Henk van der Feest had er een hele kluif aan tijdens het juryberaad. De variatie en creativiteit aan voorstellen was groot en er zaten verrassende ideeën tussen.  

“De jury heeft met veel plezier naar de voorstellen gekeken, maar ook met een kritische blik”, aldus William Valkenburg, mediadirecteur RTV Utrecht. “Een zaal of een hal van de Jaarbeurs vullen is niet zomaar iets. Dat vraagt om méér dan alleen een goed idee”.

Bij het bepalen van de keuze bleken een paar overwegingen van doorslaggevende betekenis: Is het idee Jaarbeurswaardig? Is het evenement aantrekkelijk en toegankelijk voor een breed publiek? En hebben de inzenders voldoende organisatiekracht om het te realiseren?

Na het beantwoorden van deze vragen bleven er drie initiatieven over waarop nu gestemd kan worden:


Freerunpark Utrecht XXL - The Movement Academy

Dit Utrechtse bedrijf van Jasper en Kasper organiseert Freerun als naschoolse activiteit. Er wordt een parcours neergezet met springkussens en trampolines. De kinderen worden uitgedaagd om zowel fysiek als mentaal nieuwe dingen te leren. In een hal van de Jaarbeurs kan een megagroot professioneel Freerunpark worden opgebouwd, zodat alle kinderen uit de regio de kans krijgen om kennis te maken met deze sportieve activiteit via workshops en clinics.


Utrecht in Concert - Yentl Verheij

Yentl is al jaren boeker van lokale artiesten en heeft het afgelopen anderhalf jaar al zijn evenementen moeten afzeggen. Als de maatregelen het straks weer toelaten, wil hij in de Jaarbeurs een inhaalslag maken en misgelopen of afgelaste concerten alsnog in één dag realiseren. Zijn event is een programma met regionale artiesten en talent. Muzikanten die al jaren voor een krat bier op een lokaal podium staan. Uit allerlei muziekstromingen zoals: Trap, Garage, Grime, Ambient/Drone, IDM, Deconstructed Club, acid, Si-so, Liquid live visuals, Perart, Kraut, Psychedelic, Vapor, Sosa, Stoner, Folk, ConsJazz, Hypnagogische Pop, Moogpop, electro, Cold Wave, Noise en Punk.


Utrecht zorgt dag- Marjan van Lexmond

De droom van Marjan van Lexmond van ADSU is de Jaarbeurs 1 dag open te stellen voor kwetsbare Utrechtse burgers, begeleiders, mantelzorgers, collega's en bedrijven. Een dag die volledig in het teken staat van ontmoeting en inclusie.

ADSU staat voor ‘Aan De Slag in Utrecht’ en is een samenwerkingsverband van 16 organisaties in de VG, GGZ en verslavingszorg, de Gemeente Utrecht en het UWV.  De organisaties willen een feestelijke bijeenkomst organiseren voor cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, collega’s, leveranciers, etc. Een feest voor iedereen die zorg heeft gekregen en zorg heeft gegeven.


Stemmen

Tot en met donderdag 5 augustus kan er via de website of de app van RTV Utrecht worden gestemd. Vrijdag 6 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt en beginnen de daadwerkelijke voorbereidingen voor het event.
 

Help mee!

Vind jij het leuk om een van de genomineerden te ondersteunen? Laat het ons weten! Want samen maken we het nog mooier. Dus kan jij, jouw organisatie of bedrijf een bijdrage leveren aan het succes van één of meerdere evenementen? Meld je dan nu vast aan op www.rtvutrecht.nl/jaarbeursactie. Als de winnaar bekend is, nemen we graag contact met je op. Alvast bedankt voor je hulp!

Alles rondom de actie Win de Jaarbeurs voor 1 dag is te volgen op de web en app van RTV Utrecht op televisie op RTV Utrecht en UStad en via Radio M Utrecht en Bingo FM.