Duurzaam hobbyen bij DIY-event KreaDoe in Jaarbeurs

Van woensdag 26 tot en met zondag 30 oktober vindt KreaDoe plaats bij Koninklijke Jaarbeurs. Deze grootste DIY consumentenbeurs van de Benelux is bedoeld voor creatievelingen die hun hart willen ophalen met hun favoriete creatieve hobby. Op de beurs staan 230 exposanten die tal van activiteiten en workshops aanbieden. Marleen Rompen, beursmanager: “Voor het eerst staat KreaDoe volop in het teken van duurzaamheid. Zo hebben we dit jaar een speciaal Duurzaamheidstheater ingericht waarbij bezoekers tips krijgen van upcyclen tot aan het opknappen van producten. In het theater laten bezoekers zich onder andere inspireren door exposanten die knutselen met papiersnippers, koffiedik, fruitschillen en olifantenpoep. Met deze vernieuwde editie maken we onze bezoekers graag bewust van het feit dat er nog veel stappen te zetten zijn op het gebied van duurzaam hobbyen.”

Primeur op KreaDoe: Het Duurzaamheidstheater
Op de beurs staan honderden exposanten waar bezoekers creatieve inspiratie op kunnen doen. Nieuw dit jaar is het Duurzaamheidstheater. Binnen dit theater inspireren exposanten de bezoekers met het verduurzamen van hun creatieve hobby. Marleen Rompen: “Wat gooien we allemaal weg? Is er misschien nog iets van te gebruiken? Bloemenboerderij Scholte uit de Achterhoek inspireert bezoekers om te knutselen met droogbloemen uit hun grote pluktuin waar ze hulp krijgen van mensen van de dagbesteding. Ook Atelier Brigitta staat in het Duurzaamheidstheater om bezoekers te laten ontdekken hoe je op een originele manier met afvalproducten kunt knutselen.” Naast het Duurzaamheidstheater is er in de KreaDoe Huiskamer iedere dag weer een vol programma met optredens en interviews. Karin Bloemen is net als afgelopen jaar aanwezig en lanceert haar derde haakboek.

Creatieve bezoekers stippelen beursroute vooraf uit
Deze editie maakt KreaDoe opnieuw gebruik van de Jaarbeurs Live app. Met deze app kunnen bezoekers zich thuis al voorbereiden op hun bezoek en hun persoonlijke programma samenstellen. Bezoekers kunnen makkelijk hun weg vinden en gericht op zoek naar de voor hen interessante exposanten. Daarnaast biedt deze app een interactieve plattegrond waardoor de papieren plattegronden niet meer nodig zijn. Marleen Rompen: “Het is de tweede keer dat we de app met KreaDoe gebruiken. De vorige editie hebben duizenden bezoekers de app gedownload en dit heeft ons veel papier bespaard. Daarnaast hebben we gemerkt dat bezoekers veel meer uit hun bezoek halen dan voorheen. Ook beloont het bezoekers dubbel om de app te gebruiken. Iedere dag geven we een mooi prijzenpakket weg aan één bezoeker. Hoe win je? Dat weet je alleen als je de app hebt én gebruikt die dag. Voor ons genoeg reden om de Jaarbeurs Live app opnieuw in te zetten tijdens deze editie.”