Wisseling CFO Jaarbeurs

CFO wissel bij Jaarbeurs

Utrecht, 31 maart 2022 – CFO van Koninklijke Jaarbeurs Franka Morssink  wordt per 1 juli 2022 lid van de Raad van Bestuur van Philadelphia Zorg. Zij wordt bij Jaarbeurs opgevolgd door Pascal van Gool, die per 1 juni 2022 bij Jaarbeurs in dienst treedt. Van Gool is momenteel CFO van VolkerRail Nederland.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Evert Greup: “We zijn Franka zeer dankbaar voor de afgelopen jaren, waarin Jaarbeurs een financieel gezonde organisatie is geworden. De afgelopen twee jaar is een deel van de eerder zo fraai opgebouwde reserves door de gevolgen van de corona pandemie weer ingeleverd. De financiële positie was echter dermate stevig dat we in die tijd de beoogde investeringen in digitalisering en duurzaamheid volledig hebben kunnen realiseren. Pascal van Gool staat samen met de nieuwe CEO Jeroen van Hooff en COO Heiko M. Stutzinger voor een geweldige uitdaging om en de mooie ontwikkeling tot en met 2019 een goed vervolg te geven, en de ambitieuze plannen voor een Nieuwe Jaarbeurs te realiseren.”

Morssink: “Ik heb met veel energie en plezier mij bijna zes jaar ingezet voor Jaarbeurs en haar VNU-dochterondernemingen. Het is een prachtig bedrijf met een grote economische én maatschappelijke betekenis voor stad en regio. Jaarbeurs staat er ondanks de pandemie goed voor en kan met vertrouwen naar de toekomst kijken. Ik draag het stokje over en kies voor een zeer betekenisvolle uitdaging bij Philadelphia. Ruim 8.000 medewerkers die dagelijks klaarstaan om mensen met een verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk te laten leven, daar draag ik de komende jaren graag aan bij.”

De nieuwe CFO Pascal van Gool (55) studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde een opleiding tot Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij werkte in diverse financiële functies onder meer voor de Nederlandse Spoorwegen en KLM, voordat hij in 2017 CFO werd van VolkerRail Nederland.

Franka Morssink blijft tot 1 juli 2022 waarnemend CEO van Koninklijke Jaarbeurs. Jeroen van Hooff volgt haar met ingang van die datum op als CEO.