DHW

Burgemeester Dijksma opent deuren Dutch Health Week in Utrecht

Utrecht, 7 april 2024 – Vanmorgen heeft de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma samen met Jeroen van Hooff (CEO Koninklijke Jaarbeurs) en Cor Jansen (directeur-bestuurder Utrecht Marketing) de Dutch Health Week feestelijk geopend. Domstad Utrecht bruist vanaf vandaag tot en met zondag 14 april als ‘Utrecht, Heart of Health’. In ziekenhuizen, musea en sportclubs verspreid door de stad vinden tijdens Dutch Health Week allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), open dag bloedbank Sanquin tot verschillende vakbeurzen. 

Domstad Utrecht deze week kloppend hart van mentale gezondheid en fitheid
Dutch Health Week is een jaarlijks evenement in stad en regio Utrecht voor alle bewoners en zorgprofessionals. De week geeft de stad Utrecht de kans zich te presenteren als dé regio die het meeste wil bijdragen aan een gezonde, duurzame samenleving. Utrecht Marketing zorgde vandaag voor een bruisende opening vol zang, dans en muziek. Cor Jansen: “Ik kijk enorm uit naar komende week en ben trots dat onze Culturele Zondag onderdeel is van het mooie programma. Met Dutch Health Week geven we samen met veel partners vorm aan wat gezondheid betekent voor bewoners.” Ook Jaarbeurs draagt met haar zorgvakbeurzen bij aan een gezonde stad Utrecht. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Ik ben trots op Dutch Health Week waarmee we naast onze zorgvakbeurzen kunst, cultuur, sport, horeca, hotels en de gehele stad Utrecht meenemen op onze ‘healthy’ reis. Samen met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Marketing, FC Utrecht en Centraal Museum zetten we een inspirerend meerdaags festival neer voor bewoners en zorgprofessionals over gezondheid en zorg. Ik verheug me op een week vol gezonde beleving.”

Naast zorg draagt kunst bij aan welzijn
Verspreid door de stad, in diverse wijken is er een gratis programma vol theater, dans, muziek, film, literatuur, beeldende kunst en workshops. Neem bijvoorbeeld de HKU die in samenwerking met Health Hub Utrecht  de tentoonstelling in het stadskantoor verzorgt. Ook studenten van het ROC Midden Nederland gaan komende week in gesprek met beursbezoekers en bewoners over hun leefstijl. Zorginstellingen gooien hun deuren open voor bewoners van Utrecht. En wie gezond wil eten, kan op heel veel plekken terecht. Het is echt een evenement van en door de stad. Ook het Centraal Museum zet haar deuren open voor een speciale rondleiding in samenwerking met UMC Utrecht waarin de focus ligt op ‘Medische ervaring verrijken met de wereld van kunst’. Bart Rutten, directeur Centraal Museum: “We zijn trots op onze stad die haar bijdrage levert aan het bevorderen van gezondheid en welzijn voor iedereen. Met het brede scala aan evenementen en initiatieven die deze week georganiseerd worden weet Dutch Health Week bruggen te slaan. Want naast de zorg draagt ook kunst bij aan welzijn.”

Dutch Health Week is van iedereen en wordt ondersteund door Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht Marketing, ROM Utrecht Region, Economic Board Utrecht en Gemeente Utrecht.

Nieuws

KCJ
Nieuws

Kamperen onverminderd populair: Kampeer & Caravan Jaarbeurs trekt weer meer bezoekers

Utrecht, 9 oktober 2024 – De 59ste editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok dit jaar 4 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Met bijna 42.000 bezoekers is het grootste kampeerevent van Nederland zeer succesvol afgerond. Dit jaar was er bijzondere aandacht voor duurzaamheid, technologie en innovatie. Op de beursvloer werden dan ook vele primeurs en innovaties gepresenteerd. Het evenement heeft de verwachtingen van zowel exposanten als bezoekers overtroffen. Ook de organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijkt trots terug.
FMIR
Nieuws

FMIR congres voor zorgprofessionals verhuist naar Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 1 oktober 2024 - Het toonaangevende FMIR congres (Future of Medical Imaging and Radiotherapy) maakt een belangrijke stap in haar ontwikkeling. Het evenement, dat zich richt op zorginnovaties in medische beeldvorming en radiotherapie, vindt in 2025 voor het eerst plaats in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Deze verhuizing markeert een cruciale fase in de ambitie van KALCIO Healthcare, de organisator van het congres.
NTCC
Nieuws

VNU Asia Pacific, onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, wint prestigieuze internationale award

Utrecht, 30 september 2024 – Jaarlijks worden in Thailand door de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) de NTCC Business Awards uitgereikt. Onder acht genomineerden kwam dit jaar VNU Asia Pacific, gevestigd in Thailand en onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, als winnaar uit de bus in de categorie ‘International Trade Services: Integrated Solutions’. De prijs werd afgelopen vrijdag 27 september uitgereikt tijdens het 25ste NTCC galadiner ter ere van 420 jaar handelsrelaties tussen Nederland en Thailand.
FHI
Nieuws

Techbeurzen WoTS en Electronics & Applications de komende vier jaar in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 27 september 2024 – Gisteren werd op de vakbeurs World of Industry, Technology & Science (WoTS) in Koninklijke Jaarbeurs een feestelijk moment gevierd met de ondertekening van een meerjarenovereenkomst tussen Jaarbeurs en FHI, federatie van technologiebranches (FHI). Hiermee is vastgelegd dat de toonaangevende vakbeurzen WoTS en Electronics & Applications de komende vier jaar in Jaarbeurs georganiseerd worden. WoTS 2024 loopt nog tot en met vandaag.
Moulin Rouge
Nieuws

Vernieuwd Beatrix Theater in Utrecht klaar voor spectaculaire première Moulin Rouge! De Musical

Utrecht, 18 september 2024 - Het Beatrix Theater in Utrecht van Koninklijke Jaarbeurs maakt zich op voor de grootse première van Moulin Rouge! De Musical op 19 september. Voor de komst van de extravagante musical moest het theater een grote aanpassing ondergaan. De theaterzaal is voorzien van een imposante set boordevol opvallende visuele elementen, zoals de iconische rode windmolen en een vijf meter hoge blauwe olifant. Hiervoor moesten het plafond en de muren van de theaterzaal gedeeltelijk verwijderd worden. Daarnaast is de zaal rijk gedetailleerd met weelderige stoffen en glinsterende kristallen kroonluchters, waardoor het publiek zich volledig zal wanen in de beroemde Parijse nachtclub.
Heineken
Nieuws

Heineken en Koninklijke Jaarbeurs: een gouden duo

Utrecht, 11 september 2024 – HEINEKEN Nederland en Koninklijke Jaarbeurs verlengen en versterken hun samenwerking. De contractverlenging van vijf jaar benadrukt de goede band tussen de Utrechtse evenementenlocatie en de bierbrouwer, die sinds 2019 aan elkaar verbonden zijn. Bezoekers aan Jaarbeurs kunnen de komende jaren opnieuw genieten van een Heineken biertje, met of zonder alcohol, op onder andere Vakantiebeurs, Beurs Eigen Huis, BouwBeurs, MOTORbeurs Utrecht en tijdens theatervoorstellingen en congressen in het Beatrix Theater.