Jaarbeurs Live app

Jaarbeurs Live app

Jaarbeurs is dé plek waar mensen elkaar ontmoeten. Zowel live als online. Met de Jaarbeurs Live app brengen we deze twee werelden bij elkaar.

Download de Jaarbeurs Live app en haal nog meer uit je bezoek aan onze beurzen

Jaarbeurs Live is de officiële app van Jaarbeurs om het bezoek van je favoriete evenementen goed te plannen. Deze innovatieve app bundelt verschillende functies, zoals ticketing, parkeren, indoor navigatie en crowd control.

Bezoekers kunnen makkelijk de weg vinden in onze hallen en gericht op zoek naar interessante exposanten. Drukte bij verschillende stands kun je er makkelijk mee vermijden. En natuurlijk is in de app veel informatie te vinden over alles wat jouw evenement te bieden heeft. Maak je als bezoeker een account aan in de app, dan kun je ook gemakkelijk je toegangskaarten vanuit de app laten scannen.

Voor exposanten biedt de app diverse interessante mogelijkheden zoals:

  • Advertising: Op verschillende prominente posities in de app kun je jouw advertenties plaatsen.
  • Onsite navigatie: Bezoekers kunnen met de plattegrond jouw stand gemakkelijk vinden. 
  • Proximity marketing: Met de app kun je gericht berichten sturen naar de relevante bezoekers

Voor de ontwikkeling van de Jaarbeurs Live app wonnen we de UFI Digital Innovation Award 2022, uitgereikt door de wereldwijde associatie van evenementenlocaties en -organisatoren, UFI.

Jaarbeurs Live app - digitale innovatie bij evenementen

Download de app voor je bezoek

De app werkt in de beurshallen van het Event & Exhibition Centre van de Jaarbeurs. Ga je naar een event in één van onze beurshallen? Download de app dan voorafgaand aan je bezoek, om alvast kennis te maken met de werking ervan. De Jaarbeurs Live app is te downloaden in de App Store (iOS) en de Google Play Store (Android). 

Hoe werkt de app?

In de beurshallen hangen honderden zogenaamde ‘beacons’. Die weten niet wíe je bent, maar wel wáar je bent bij ons in huis. Het aardmagnetische veld benut het kompas van smartphones in combinatie met bluetooth (die moet je dus wel aan hebben staan). De app maakt vervolgens een bluetooth-verbinding met de beacons, waardoor je op de plattegrond in de app gemakkelijk kunt zien waar je bent en hoe je de route naar jouw favoriete exposant kunt vinden. Ook vertelt de app je of het druk is bij een bepaalde stand, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Vind makkelijk de weg

Met de plattegrond in de Jaarbeurs Live app navigeer jij gemakkelijk over de beursvloer op zoek naar de verschillende exposanten. Door in te zoomen op de plattegrond, krijg je alle exposanten te zien die aanwezig zijn op de beurs. Klik je op één van de exposanten, dan toont de app de route naar die exposant vanaf de plek waar jij je op dat moment bevindt. Als je vervolgens op start drukt, kun je navigeren naar de door jou geselecteerde stand. 

Jaarbeur winnaar UFI Award

Alles wat je wilt weten over de exposanten

Ben je op zoek naar een specifieke exposant? Of wil je weten wanneer er bepaalde workshops zijn? De Jaarbeurs Live app vertelt het je. Op de eventpagina van de desbetreffende beurs vind je de benodigde informatie om jouw bezoek tot een succes te maken. Klik op 'exposanten' om meer informatie in te winnen over het brede aanbod exposanten dat aanwezig is op de beurs. Klik op 'programma' om een overzicht te krijgen van alles wat je kunt doen tijdens jouw bezoek aan het evenement.

Het programma in de Jaarbeurs Live app

De app scheelt een hoop papier

Jaarbeurs zet in op verduurzamen. Daar hoort ook bij dat we afstappen van papieren toegangsbewijzen. Met de Jaarbeurs Live app kun je eenvoudig jouw aangekochte toegangsticket inladen en laten scannen bij binnenkomst. Voor deze functionaliteit moet je een account aanmaken in de app. Weten wat we met je gegevens doen? Check onze Frequently Asked Questions onderaan deze pagina.

Ticket weergave in de Jaarbeurs Live app

Even een break?

Even bijkomen van de mooie dingen die je op onze beurzen ziet? De Jaarbeurs Live app biedt je een overzicht van de verschillende restaurants en horeca gelegenheden die bij Jaarbeurs te vinden zijn. Een snelle hap of uitgebreider tafelen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Overzicht van restaurants in de Jaarbeurs Live app

Veelgestelde vragen over de Jaarbeurs Live app