Duurzaam deelnamepakket

Duurzame impact maken als exposant

De nieuwe Europese wetgeving vraagt van jouw bedrijf transparantie over de duurzaamheidsinspanningen. Jaarbeurs helpt je te voldoen aan deze nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Onze ambitie is helder: de meeste duurzame organisator en facilitator van beurzen en events in Europa. We gaan voor CO2-positief, bouwen samen aan duurzame beurzen en events en zijn trotse en betrokken inwoner in Utrecht. We maken positieve impact samen met onze bezoekers, klanten, exposanten, organisatoren en medewerkers. Van afvalscheiding tot duurzame marketing en van een circulaire stand tot het inspireren van jouw stakeholders. Lees hier hoe je als exposant bij Jaarbeurs duurzame impact kunt maken. 

Duurzaam deelnamepakket

Bouw jouw stand op met duurzame en circulaire materialen door te kiezen voor het Duurzame deelnamepakket. Het pakket bestaat uit modulaire Aluvision standbouw, circulair meubilair van Vepa the furniture factory, recyclebaar Rewind tapijt, een gescheiden afvalbak en led-verlichting. Hiermee maak je niet alleen een strategische stap, maar verminder je ook jouw CO2-uitstoot. 

 

Duurzaam deelnamepakket

Afvalscheiden met mobiele milieustraten

Tijdens de op- en afbouwdagen van beurzen en evenementen staan er mobiele milieustraten in de hallen. Hier kan je het afval al direct in de hal scheiden. Hiermee verminderen we samen het aandeel restafval en is een groot deel van het afval geschikt voor recycling. Door samen het afval goed te scheiden verminderen we de CO2-uitstoot.

Beursdeelnemers met eigen standbouw zijn zelf verantwoordelijk voor de afvoer van hun bouw- en sloopafval. Met de milieustraten zorgt Jaarbeurs ervoor dat dit afval beter gerecycled wordt en er minder restafval is.  

Duurzame catering op stand

Ook met de lunch of borrel op de stand kan je duurzame impact maken. Kies bijvoorbeeld voor een vegetarisch lunchpakket. Door vlees te beperken, verminder je je CO2-uitstoot. Bij Jaarbeurs gebruiken we zoveel mogelijk lokale producten en seizoensgroenten.  

Jaarbeurs won in 2022 de UFI Sustainable Development Award voor de initiatieven voor duurzame horeca en voedselverspilling. 

Lees meer

Kom naar Jaarbeurs met het OV

Jaarbeurs is gelegen direct naast Utrecht Centraal. Ideaal om met de trein, bus of tram naar jouw beurs of evenement te komen. Kom je met de auto? Reis dan samen met je team naar Jaarbeurs. Ook zijn er diverse P+R locaties dichtbij Jaarbeurs. 

Jaarbeurs beschikt over 43 laadpalen om jouw elektrische auto weer op te kunnen laden.

Utrecht Centraal Jaarbeurs

Duurzamere marketing

Duurzame keuzes in de marketing? Maak bijvoorbeeld gebruik online flyers of een visitekaartje door middel van een QR-code. Gebruik je drukwerk in jouw stand? Kies dan voor banners die je kunt hergebruiken. Reduceer het gebruik van promotiematerialen, zoals pennen en notitieblokken.

Bij Jaarbeurs bieden we de optie tot het gebruik van een app waarmee je ook online zichtbaar bent op het evenement. Ook is het mogelijk om digitaal te adverteren op onze schermen, waardoor duizenden bezoekers jouw advertentie zien.

Lees meer over digitaal adverteren

live app

Inspireer!

Spread the word! Een duurzame ambitie wordt nog duurzamer als je anderen ermee inspireert. Zorg dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de duurzame doelen en hoe je die wil bereiken. Maak van duurzaamheid een prominent thema bij jouw stand. Zo vind je op veel beurzen duurzaamheidsroutes waar je met je stand aan kan deelnemen.

Neem voor meer informatie contact op met jouw accountmanager

Meer weten over duurzaamheid bij Jaarbeurs?

Bekijk onze duurzame initiatieven 

Vers van de pers
Al het duurzaamheidsnieuws
Duurzaam deelnamepakket
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert duurzame beursstand

Utrecht, 1 november 2023 – Koninklijke Jaarbeurs biedt haar exposanten vanaf vandaag de mogelijkheid om hun beursstand op te bouwen met duurzame en circulaire materialen. Met de introductie van de...
Samenwerking Vepa
Nieuws

Circulair meubilair van Vepa voor de beurzen en evenementen van Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 6 juli 2023 – Koninklijke Jaarbeurs en circulaire meubelfabrikant Vepa the furniture factory gaan een duurzame samenwerking aan. De bedrijven bundelen hun krachten om de beurzen en...
Duurzaam tapijt
Nieuws

Jaarbeurs stapt over op circulair Rewind® tapijt

Jaarbeurs stapt over op circulair Rewind® tapijt Utrecht, 21 januari 2022 - De Koninklijke Jaarbeurs en tapijtleverancier JMT Floorcoverings starten deze maand een duurzame samenwerking. JMT...