Rewind tapijt duurzaam

Duurzame en circulaire materialen

In de organisatie van onze evenementen streven wij naar het gebruik van duurzame en circulaire materialen. We zijn gericht op hergebruik en van oud materiaal kunnen weer nieuwe materialen worden gemaakt. 

Duurzame opties in de webshop

In onze webshop voor exposanten en organisatoren is bij elke keuze duidelijk aangegeven wat de duurzamere opties zijn. Bij de standbouw levert het gebruik van herbruikbare materialen in plaats van bewerkt hout bijvoorbeeld een enorme milieuwinst en afvalbesparing op. Kies bij horeca voor meer plantaardige alternatieven. Of overweeg meubilair gemaakt van plastic uit de Utrechtse gracht.

De komende periode voegen we in onze webshop steeds meer duurzame, liefst circulaire, producten toe waardoor we de CO2 uitstoot kunnen verlagen. Daarmee kunnen we onze belofte om tegen 2030 CO2 neutraal te zijn kracht bijzetten. Je kunt hierbij denken aan:

  • Duurzaam meubilair
  • LED verlichting
  • Circulair tapijt
  • Horeca assortiment (vegetarisch keuzes)

Daarnaast gaan we duurzame deelnamepakketten introduceren. Deze bestaan uit circulaire standbouwwanden, LED verlichting en circulair tapijt en meubels. Met deze duurzame opties willen we exposanten inspireren om duurzame keuzes te maken. Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Duurzame standbouw

Exposanten kunnen bij Jaarbeurs kiezen voor duurzame standbouw. De wanden van de duurzame stand bestaan voor driekwart uit gerecycled materiaal. De stoelen en krukken in de stand zijn gemaakt van gerecyclede petflessen en de tafels zijn gemaakt van resthout door een sociale werkplaats. Verder is er LED-verlichting, een gescheiden afvalbak en circulair beurstapijt. 

 

Duurzaam deelnamepakket

Circulair beurstapijt

Begin 2022 zijn we overgestapt op circulair beurstapijt. Naast standbouw en horeca, is beurstapijt voor ons één van de grootste kansen om klimaatneutraal te worden. Beurstapijt is namelijk één van de grootste afvalbronnen: jaarlijks wordt wereldwijd naar schattig meer dan 100 miljoen m2 gelegd en afgevoerd. We zijn daarom een duurzame samenwerking gestart met JMT Floorcoverings, leverancier van het meest duurzame type beurstapijt. Hiermee zetten we een grote stap in de richting van onze ambitie om de meest duurzame organisator en facilitator van Europa te worden.

JMT Floorcoverings is exclusief partner van Rewind, het meest duurzame type beurstapijt en het enige Cradle to Cradle Certified Silver naaldvilt beurstapijt ter wereld. Het tapijt is circulair ontworpen met gebruik van verantwoorde grondstoffen en een energiezuinige productie. Het belangrijkste verschil met eerdere generaties beurstapijt is dat het geen latex meer bevat en maar uit één materiaal bestaan; hier kan het hoogwaardig gerecycled worden. Dit brengt de ecologische footprint van een event fors omlaag, en dus ook de CO2 uitstoot.

Beurstapijt