Duurzaam deelnamepakket

Duurzaam Deelnamepakket

Kies voor een duurzaam deelnamepakket! 

Modulaire standbouw van A-Booth

De stand bestaat uit een modulair systeem. Hierdoor kan de stand makkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden. Zo kunnen we de stand hergebruiken voor andere evenementen. Door gebruik te maken van duurzame materialen, zoals de Aluvision frames die voor 75% gemaakt zijn van gerecycled materiaal en 100% gerecycled kunnen worden zonder kwaliteitsverlies,
hebben modulaire stands een langere levensduur dan houten stands (mits hergebruikt). Door de lichtgewicht materialen wordt tijdens het transport CO2 bespaard. Daarnaast doet A-Booth pilots met volledig elektrische vrachtwagens. Hiermee kan er inde nabije toekomst nog meer CO2 worden bespaard op de logistiek.

Duurzaam deelnamepakket A-booth

Circulair meubilair van Vepa

Verrijk je stand met circulair meubilair met de Felt Fine stoelen en Felt High barkrukken van duurzame
meubelfabrikant Vepa. Deze stijlvolle stoelen en krukken zijn gemaakt van PET-vilt. De Felt Fine is koppelbaar en daarmee uitermate geschikt als zaal- of evenementenstoel. De Felt Fine stoelen zijn gemaakt van 68 PET-flessen en Felt High barkrukken bestaan uit 20 PET-flessen. Hiermee is de stoel compleet circulair ontworpen.

Vepa stoel duurzaam

LED-verlichting

Geef een mooie sfeer aan de stand met energiezuinige LED-verlichting. LED-lampen verbruiken minder energie waarmee de CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Daarnaast hebben de lampen een lange levensduur waardoor de lampen vaak hergebruikt kunnen worden.

Dring je CO2-uitstoot terug met afval scheiden op de stand

Maak het afval scheiden makkelijk op de stand met de gescheiden afvalbak. Binnen de evenementenbranche is afval de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot. Door afval bij de bron te scheiden verminder je het restafval en daarmee dring je de CO2-uitstoot terug. De afvalbak bestaat uit de vakken met plastic, groen en restafval. De Polymax afvalbak van kunststof is gebruiksvriendelijk, hygiënisch en veelzijdig. De gekleurde scharnierende deksels hebben een afvalzakhouder die de afvalzak op zijn plek en uit het zicht houdt.

Duurzaam afvalbak

Circulair Rewind tapijt

Beurstapijt is een van de grootste afvalbronnen in de evenementenbranche: jaarlijks wordt wereldwijd naar schatting meer dan 100 miljoen m2 gelegd en afgevoerd. Onze leverancier JMT Floorcoverings is exclusief partner van Rewind, het meest duurzame type beurstapijt en het enige Cradle to Cradle Certified Silver naaldvilt beurstapijt ter wereld. Het tapijt is circulair ontworpen met gebruik van verantwoorde grondstoffen en een energiezuinige productie.

Rewind tapijt duurzaam

Ga jij voor het duurzame deelnamepakket?

Neem contact op met jouw accountmanager voor meer informatie.