Bas-Prinses-Maxima-Centrum

Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Als Jaarbeurs ondersteunen we deze missie van onze stadsgenoot met hart en ziel. 

We zetten ons op verschillende manieren in om fondsen te werven voor onze partner, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Zo zijn er tijdens beurzen en evenementen speciale inzamelpunten voor statiegeldflesjes, waarvan de opbrengst naar het Prinses Máxima Centrum gaat, en kunnen bezoekers bij het kopen van hun beursticket een donatie doen. Daarnaast stellen we graag onze kennis en middelen ter beschikking wanneer het Máxima Centrum een evenement wil organiseren.

Onze medewerkers organiseren regelmatig fondsenwervende acties. Soms doen we dit samen met onze klanten. Een aantal voorbeelden:

Loterij tijdens KreaDoe

Bezoekers konden meedoen aan de speciale KreaDoe Bingo waarbij de gehele opbrengst naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is gegaan. Het opgehaalde bedrag, ruim 13.000 euro, vanuit deze bingo en de donaties uit de webshop leveren onder anderen een bijdrage aan creatieve activiteiten voor de kinderen en gezinnen in het Máxima.

“De activiteiten die in het Máxima worden aangeboden zorgen voor afleiding, versterken het contact tussen kinderen en ouders onderling en verminderen stress. We zijn heel dankbaar dat de bezoekers van KreaDoe zo ruimhartig hebben bijgedragen hieraan, want deze activiteiten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars” Nienke Beek, Corporate Partnerships Prinses Máxima Centrum.  

Actie About Cats & Dogs

Een wens van het Máxima is om na een succesvolle pilot in 2023, in 2024 de inzet van bezoekhonden in het Máxima verder uit te breiden. Er is veel wetenschappelijke onderbouwing voor angst- en stressreductie door middel van het inzetten van bezoekhonden. Voorafgaande aan een MRI-scan zijn angstverminderende interventies beperkt door het magnetische veld. Een VR-bril en/of tablet zijn dan bijvoorbeeld niet mogelijk. Een bezoekhond is echter wel inzetbaar voorafgaande aan de scan. Het doel is om zowel kind als ouders op een prettige manier af te leiden tijdens het wachten op een onderzoek. About Cats & Dogs haalde ruim 2.500 euro voor hulphond Flynn op.

SpellenSpektakel

Tijdens deze beurs heeft de organisatie van SpellenSpektakel voor 4000 euro aan spellen gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast hebben ze een standruimte beschikbaar gesteld waar awareness werd gecreëerd en extra donaties opgehaald konden worden.

Hardloopactie medewerkers van Jaarbeurs

Ieder jaar organiseren medewerkers van Jaarbeurs één grote actie. In 2021 was dit MÁXIMAal in Actie, waarbij medewerkers fietsend, wandelend, hardlopend en zwemmend in actie kwamen en gezamenlijk 2700 km hebben afgelegd. Met dank aan iedereen die deze actie heeft gesteund hebben we ruim 24.000 euro opgehaald.