Sustainability Pledge Jaarbeurs

Sustainability Pledge

Samen naar een duurzame en circulaire evenementen. Door de pledge, oftewel een belofte, te ondertekenen beloven Jaarbeurs, exposanten en bezoekers hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid bij evenementen. Zowel in de operatie, organisatie als het bezoek. De Sustainability Pledge werd voor het eerst geïntroduceerd bij VSK 2024 waar de eerste drie exposanten te de pledge op het evenement ondertekenden. Zij beloven om hun beursdeelname bij BouwBeurs 2025 en/of VSK 2026 duurzamer te maken. 

De eerste pledge voor BouwBeurs en VSK

De bouw- en installatiesector werkt aan een verduurzaming van de branche. We willen als Jaarbeurs duurzaamheid aanjagen in de sector door de beurs zo duurzaam mogelijk te organiseren en daarbij exposanten en bezoekers stimuleren om op een duurzame manier aan het evenement te deel te nemen/te bezoeken.

Als je de pledge ondertekent, beloof je:

  • Klimaatneutraal naar Jaarbeurs te reizen
  • Circulaire materialen te gebruiken
  • Kiezen voor verantwoordelijke consumptie
  • Anderen stimuleren mee te doen

“In alles wat wij doen komt duur­zaam­heid naar voren.”

Hans Smid, Vice-President Digital Energy bij Schneider Electric, over duurzaamheid: “Op elk punt in onze organisatie brengen wij duurzaamheid naar voren.” Schneider Electric focust zich al 25 jaar op verduurzaming. Het bedrijf werd in 2022 uitgeroepen tot meest duurzame organisatie in de wereld en daar zijn ze supertrots op. Met gebruik van de SDG’s van de Verenigde Naties werkt het bedrijf naar haar duurzaamheidsdoelen toe.

Hans Smid: “Duurzaamheid zit ons in het bloed.” Zo was de stand van Scheider Electric tijdens VSK 2024 volledig circulair gebouwd. Het ondertekenen van de Sustainability Pledge was voor Schneider Electric een no-brainer.

BouwBeurs VSK Sustainability Pledge
Vers van de pers
Al het duurzaamheidsnieuws
Sustainability pledge Jaarbeurs VSK
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert Sustainability Pledge

Utrecht, 9 februari 2024 – Koninklijke Jaarbeurs zet een ambitieuze stap om in 2030 de meest duurzame evenementenorganisator en facilitator van Europa te worden. Een ambitie die alleen gerealiseerd...