Werken bij Jaarbeurs als Souschef Michel Sturkenboom

Jaarbeurs door de ogen van souschef Michel Sturkenboom

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Michel Sturkenboom vertelt over zijn werkzaamheden als souschef van Jaarbeurs.  

“Mijn acties bepalen hoe generaties na mij leven”

Werken bij Jaarbeurs als Souschef Michel Sturkenboom

Als souschef werkt Michel Sturkenboom in de keukens van Koninklijke Jaarbeurs, inmiddels al ruim 17 jaar. De ene avond verzorgt hij het eten voor het musicaldiner, de volgende dag kookt hij luxe voor een klein gezelschap of bakt hij patat op een houseparty. Samen met zijn team bedenkt hij de gerechten, werkt deze uit en zorgt dat het team kan draaien.

Eind 2022 ontving hijvoor zijn tomeloze inzet, betrokkenheid, creativiteit en loyaliteit de Jaarbeursprijs ‘Gouden Kroon’, samen met 3 andere collega's. “Ik was overrompeld”, vertelt hij. “Tijdens het verzorgen van de kerstborrel voor collega’s werd ik onverwacht uit de keuken gehaald. Het was leuk om in het zonnetje gezet te worden, maar je doet het nooit helemaal alleen. Deze prijs heb ik ook te danken aan mijn collega’s.”

gouden kroon werken bij Jaarbeurs

Splinternieuw

Michel en zijn team konden vanaf 2022 eindelijk weer doen waar ze goed in zijn: voor gasten zorgen. “We zijn twee jaar dicht geweest. Toen we weer opengingen waren we eigenlijk een splinternieuw bedrijf. Het was in het begin soms weer wennen, maar inmiddels draait alles weer gesmeerd.” De gewenning zat voor een deel ook in de grotere aandacht voor duurzaamheid in de keukens van Jaarbeurs.

“Ik ben me er nog meer van bewust dat mijn acties medebepalend zijn voor hoe de generaties na mij kunnen leven”, vertelt Michel. “Daarom is het goed dat wij dit doen. Zo proberen we zo weinig mogelijk weg te gooien en maken we soep van overgebleven groente. We bestellen preciezer wat we daadwerkelijk nodig hebben en gebruiken meer plantaardige producten in een assortiment dat al grotendeels vegetarisch is. Maar het zit ook in andere dingen, zoals het licht uitdoen als we niet in een ruimte zijn.” De duurzame ontwikkeling daagt Michel en zijn team elke dag opnieuw uit.

Favoriete gerechtjes? Bijvoorbeeld een courgettepannenkoekje met antiboise van tomaat. Of rendang van spitskool. “Heerlijk! We kijken nu anders naar wat we met producten, kruiden en specerijen kunnen, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit. Sterker nog, ik ben daardoor ook thuis vaker vegetarisch gaan koken.”

Werken bij Jaarbeurs als Souschef Michel Sturkenboom

Ook jouw passie volgen bij Jaarbeurs?