Jaarbeurs-studio-shoot-by-MichielTon-websize-45.jpg

Tips om echt impact te maken met je online event

Online en hybride evenementen zijn in het afgelopen jaar razend populair geworden en dat is niet zomaar. Waarbij het fysiek niet altijd mogelijk is om samen te komen, kiest men steeds vaker als vervanging of uitbreiding voor een digitale opname of zelfs een livestream. Van webinars en podcasts tot live Q&A’s, livestreams van concerten en online spelshows. Het evenement vindt offline plaats en de kijkers thuis kunnen het evenement live volgen. 

'Maar hoe zorg je ervoor dat juist jouw online event opvalt tussen de wildgroei van alle andere digitale evenementen?'

Jaarbeurs heeft al een groot aantal online en hybrid evenementen op haar naam staan en geeft een aantal top tips:

 • Bereid je goed voor. Zorg dat je de meeste energie en tijd steekt in de inhoud en vorm van je programma. Betrek vervolgens je technische partij daarbij in een vroeg stadium. Dan wordt al snel duidelijk wat er kan, wat niet en met welke kosten je te maken krijgt.
   
 • Hou rekening met technische zaken die niets met de kijker te maken hebben. Zoals kijkmonitoren voor sprekers of dagvoorzitter. Een aftelklok voor de presentator. Een ‘oortje’ zodat de regisseur naar de presentator kan communiceren. Voldoende ruimte voor de regie zodat die op veilige afstand van elkaar kan werken.
   
 • Repeteer het hele programma. Eerst technisch, maar ook met alle betrokkenen. Je zult dingen tegenkomen die je niet had voorzien. 
   
 • Gebruik ‘teasers’ om de kijker gemotiveerd te houden (‘straks praten we nog met…, of ‘zo meteen nog een belangrijke mededeling, award uitreiking, leuke quiz, geweldige artiest’ etc.). En gebruik daarvoor ook video.
Online impact maken

  Wil jij jouw online event naar een hoger niveau tillen om echt impact te maken? De Jaarbeurs Studio is bij uitstek de professionele basis voor jouw online event. Onder het motto ‘Jij doet je verhaal en wij regelen de rest.’ is deze permanente studio voorzien van high-tech studioverlichting en hoogwaardige techniek, gecombineerd met een warm en gastvrij interieur. En uiteraard, ‘Plug & Play’-gemak met in-house technische ondersteuning.

   

  Benieuwd naar meer tips over het organiseren van een online event of meer informatie over de Jaarbeurs Studio? Lees hier meer

  Blogs