La Vuelta Holanda header Jaarbeurs informatiepagina 2022

La Vuelta Holanda

Vrijdag 19 augustus 2022 was Jaarbeurs de officiële startlocatie van La Vuelta Holanda. La Vuelta heeft, net als Jaarbeurs, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In de organisatie van het event maakten wij duurzame beslissingen op het gebied van horeca, afvalscheiding en het gebruik van materiaal. 

VIP-Hospitality

Vlak naast de start konden VIP-gasten genieten van het wielerspektakel. Er werd overwegend een vegetarisch menu geserveerd en we gebruikten duurzame palmbladborden, rvs-bestek, glaswerk en biologisch afbreekbare bekers.  

Corporate branding

We hebben de duurzame campagne 'sprinting towards sustainability' gelanceerd in aanloop naar de start om onze duurzame boodschap uit te dragen. 

Horeca op Jaarbeursplein en Hal 1

Er stonden diverse foodtrucks op het Jaarbeursplein. Hier maakten we gebruik van composteerbaar karton en servetten. De drankjes werden geserveerd in petflesjes met statiegeld. De flesjes konden ingeleverd worden en de opbrengst van het statiegeld doneerden we aan het Prinses Máxima Centrum. 

Afvalverwerking

Bij elk horecapunt werd afval in drie wegen gescheiden. Ook voor bezoekers werden scheidingsbakken geplaatst. 

Chief People & Sustainability Officer Marloes van den Berg neemt je mee op de dag van de start. Zij vertelt je over onze duurzame beslissingen die we hebben genomen rondom de organisatie van de start. 

Sustainability news
Al het duurzaamheidsnieuws
La Vuelta getekend
News

Jaarbeurs officiële startlocatie van La Vuelta Holanda 2022

Koninklijke Jaarbeurs Utrecht is op vrijdag 19 augustus de startlocatie van de eerste etappe van de ploegentijdrit tijdens La Vuelta Holanda 2022. Het is niet voor het eerst dat één van de grootste...