Afscheid Albert Arp

Koninklijke Jaarbeurs op zoek naar nieuwe CEO

Utrecht, 27 oktober 2021 – De Jaarbeurs zoekt een nieuwe CEO. De huidige, Albert Arp, vertrekt per 1 januari 2022. Hij wordt met ingang van die datum CEO van Cardiologie Centra Nederland. Zijn taken bij Jaarbeurs worden vanaf 1 januari waargenomen door CFO Franka Morssink, totdat een opvolger is benoemd.

Arp: “Het juiste moment om te gaan bestaat niet. Ik heb mij met volle energie, overgave en plezier ingezet voor Jaarbeurs en haar VNU-dochterondernemingen in China en Thailand. Het is een prachtig bedrijf met een grote economische én maatschappelijke betekenis voor stad en regio. In lijn met de veranderende wensen van onze klanten, is ook Jaarbeurs in hoog tempo veranderd en onverminderd relevant voor nu en de toekomst. We gingen top-fit de pandemie in en komen er gezond uit. Er staat een sterke organisatie waar ik met een gerust hart afscheid van kan nemen. Ik ben dankbaar voor de kansen die mij zijn geboden en de jarenlange samenwerking met zo veel fijne collega’s en stakeholders binnen en buiten Jaarbeurs.”

Evert Greup, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Jaarbeurs: “Bijna zes jaar heeft de Jaarbeurs onder de energieke leiding van Albert Arp gestaan. Een periode waarin in de operationele gang van zaken beduidend verbeterde, goede stappen werden gezet op gebieden als duurzaamheid en digitalisering, de internationale activiteiten opbloeiden, de plannen voor ‘De Nieuwe Jaarbeurs’ werden geconcretiseerd, en Jaarbeurs door Albert en zijn team goed door de covid-crisis werd geloodst. De Raad van Commissarissen is hem zeer dankbaar voor zijn toewijding, inzet, betrokkenheid en professionaliteit gedurende die jaren, en wenst hem veel plezier en succes bij zijn volgende uitdaging.”

De Raad van Commissarissen is de procedure voor het vinden van een goede opvolger inmiddels gestart.