Rachel Jankowsky

Achter op de motor bij Rachel Jankowsky in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Rachel Jankowsky is beursmanager MOTORbeurs Utrecht en Kampeer & Caravan Jaarbeurs en is financieel en commercieel eindverantwoordelijk voor beide beurzen. We stappen achter op de motor bij Rachel en ze vertelt hoe ze van haar passie haar werk heeft gemaakt. 

Bij de 32-jarige Rachel uit Amersfoort stroomt de motorolie door haar aderen.  Zij heeft een grote passie voor motoren en noemt zichzelf een adrenaline junkie. Een paar jaar geleden heeft ze haar motorrijbewijs gehaald. Toen ze begin twintig was heeft ze modellenwerk gedaan en stond ze met vlaggen in haar handen op de grid bij onder andere de MotoGP. Een kippenvelmoment en op slag verliefd op de motorsport. Skydiven, duiken met haaien en motorrijden zijn slechts enkele activiteiten die haar hart sneller laten kloppen. Als beursmanager van onder andere MOTORbeurs Utrecht zit Rachel helemaal op haar plek bij Jaarbeurs.

De eerste tussenstop

Haar motorreis begon in Utrecht waar ze International Business studeerde. De volgende stop was in het Duitse Keulen waar ze haar eerste baan vond bij de Nederlandse dochteronderneming van Kölnmesse, waar ze verantwoordelijk was voor de sales voor de Nederlandse markt voor diverse internationale beurstitels waaronder Intermot - de grootste motorbeurs in Duitsland. Haar volgende tussenstop maakte ze bij Hypsos, de stand- en interieurbouwer. “De wereld van beurzen heeft mijn hart gestolen.” Het was dan ook geen verrassing dat ze met haar ervaring en passie voor beurzen en congressen een paar jaar geleden is gestart bij Jaarbeurs. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs was de allereerste consumentenbeurs in Nederland die weer plaatsvond na een lange periode van lockdowns door de coronapandemie. Een beurs met spannende en gave uitdagingen waar uiteraard veel pers bij kwam kijken. “Ik ben zelf niet de grootste kampeerder, maar de dynamische wereld van de kampeer- en caravanindustrie ligt me erg goed.”

''De wereld van beurzen heeft mijn hart gestolen.''

Naast de Kampeer & Caravan Jaarbeurs aasde Rachel op een andere eigen beurstitel van Jaarbeurs, namelijk MOTORbeurs Utrecht. “Hoe leuk om mijn liefde voor motoren en snelheid te combineren met mijn zakelijke vaardigheden en expertise!”. Sinds twee jaar staat Rachel nu aan het roer van MOTORbeurs Utrecht.

Rachel Jankowsky op de motor

Van knikkerbaan tot Fire Arena

MOTORbeurs Utrecht 2024 was een editie volop beleving. “We hebben een 180 graden ommezwaai gemaakt in vergelijking met de vorige editie waarin we veel uitdagingen hadden. Het was een bruisende editie vol show en spektakel.” Dit jaar was een unicum. Bijna alle importeurs van gerenommeerde motormerken waren voltallig aanwezig op MOTORbeurs Utrecht. Met deze collectieve samenwerking bundelden de importeurs hun krachten. "En het mooie is dat wij positieve terugkoppeling hebben gekregen van zowel bezoekers als exposanten." Rachel vertelt hoe alle ideeën van het team tot leven komen tijdens de beurs. “Het begon ooit als grap van een aantal teamleden: laten we een knikkerbaan bouwen. In de motorsport heb je trial rijders en het leek ons fantastisch om een stellage neer te zetten waar coureurs als een soort knikkers van de stellage af konden rijden. Deze grap is werkelijkheid geworden met de Fire Arena.” Het MOTORbeurs Utrecht team is jong, creatief en heel enthousiast en dat was dan ook te zien op de beursvloer. "Het was keihard werken en ik ben trots op het team dat wij in een jaar tijd heel veel voor elkaar hebben gekregen", vertelt Rachel. Als beursmanager bij Jaarbeurs is ze gedreven om haar visie tot leven te zien komen. "Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Jaarbeurs is de vrijheid die we krijgen nadat het conceptplan is overgedragen om het project tot uitvoering te brengen”, voegt ze enthousiast toe.

 

"Wat ik gaaf vind is dat we een heel jaar bezig zijn om onze ideeën tot leven te zien komen.''

MOTORbeurs vlammenwerpers

Mensen verbinden

Motorrijden verbindt mensen op een unieke manier. Dit gevoel van verbondenheid was tastbaar tijdens MOTORbeurs Utrecht, waar bijna 90.000 enthousiaste motorliefhebbers samenkwamen. Als beursmanager speelde Rachel met haar team een cruciale rol in het creëren van deze atmosfeer van saamhorigheid. "Motorrijden verbindt. Die verbondenheid heb ik echt gevoeld gedurende de vier dagen. Ik verheug me op de editie van volgend jaar!” 

90.000 bezoekers

Ook het gevoel van verbondenheid creëren?

Bekijk onze vacatures op de werkenbij.jaarbeurs.nl

Blogs

ASOT Armin van Buuren dance event locatie jaarbeurs utrecht
Blog

Organising the world’s biggest trance event requires enormous focus

Around 55,000 visitors; tens of millions of viewers and listeners worldwide via the live stream; five different stages; amazing laser shows. Utrecht was briefly the international hub of trance music in early March. Royal Jaarbeurs had the honour of hosting the world’s biggest trance event: the 1000th edition of A State of Trance (ASOT), the show of Dutch pride and top DJ Armin van Buuren.
Read more
La Vuelta bij Jaarbeurs groene karavaan - duurzaam event Sprinting towards sustainability
Blog

How we made our sustainable ambition a reality during La Vuelta Holanda 2022

Last year, Royal Jaarbeurs had the honour of being the official start location of the first stage of the team time trial during La Vuelta Holanda 2022. We were proud to host such a fantastic event and all the more so because, like us, La Vuelta Holanda attaches great importance to being eco-friendly. And that helped us sprint forward in a sustainable way together.
Read more