VerzamelJaarbeurs 2023 kunst PET

VerzamelJaarbeurs verwelkomt Utrechtse kunstenaar Pet met duurzaamheidsdoolhof

Utrecht, 9 november 2023 – Het grootste vintage evenement van Europa, VerzamelJaarbeurs, vindt aankomend weekend plaats in Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens VerzamelJaarbeurs laten bezoekers zich inspireren door 1.300 kramen met vintage, design, antiek, curiosa, vinyl en allerhande verzamelobjecten. De organisatie is verheugd deze editie kunstenaar Pet van de Luijtgaarden te ontvangen die zijn creativiteit combineert met duurzaamheid in de vorm van een caravan doolhof. Met dit doolhof daagt Pet bezoekers uit om na te denken over hun impact op het milieu. 

Kunstenaar Pet zet 12 caravans neer in Jaarbeurs
Bekende Utrechter Pet van de Luijtgaarden exposeert zijn verzamelingen in zogeheten kunstcaravans. “Iedere caravan geef ik een ander thema, zoals knuffels, cassettebandjes, videobanden, barbies en computeronderdelen. Mijn verzamelingen zijn makkelijk te verplaatsen doordat ik ze in caravans meeneem naar festivals en andere evenementen. In mijn kunstwerken benadruk ik de combinatie van duurzaamheid, het hergebruiken van spullen en de toenemende populariteit van vintage onder jong en oud.”

Zaterdag 11 en zondag 12 november vindt in Jaarbeurs de VerzamelJaarbeurs plaats.  De VerzamelJaarbeurs is al ruim dertig jaar het platform voor verzamelaars van vintage en design, aardewerk, fifties, curiosa, archeologie, film & scifi, kleding en vinyl.