Retailbeurs Koninklijke Jaarbeurs

Trade Mart Utrecht kijkt terug op een geslaagde Retailbeurs Najaarseditie 2023

Utrecht, 14 september 2023 - De organisatie van de Retailbeurs Najaarseditie 2023 in Koninklijke Jaarbeurs kijkt terug op een succesvol evenement. Op 10, 11 en 12 september bezochten 2.814 bezoekers de najaarseditie van de Retailbeurs, de plek waar winkeliers en vertegenwoordigers van topmerken elkaar ontmoeten. Marieke Groot, beursmanager: “Het Beatrixgebouw bruiste als vanouds. Bezoekers lieten zich inspireren door de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing, e-commerce en consumentengedrag. Daarnaast werd er goed ingekocht, werden er leuke gesprekken gevoerd en zijn er mooie contacten gelegd. De reacties van zowel bezoekers als exposanten waren lovend.”

''Onze trouwe en nieuwe klanten hebben deze editie gezorgd voor een top omzet'', vertelt Jane Veenstra van importeur Fairitems. De merken CLUSE, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Melano Jewelry en alle overige 145 merken presenteerden de nieuwe collecties voor het aankomende Jewels & Watches seizoen. ‘’Ik ben nog nooit zo laat weggegaan van de Retailbeurs. Het was een lange maar zeer succesvolle dag’’, vertelt Juwelier Pampus. Bezoekers konden de 60 Fashion & Lifestyle merken onder andere bewonderen tijdens de modeshow.  Ook de 236 merken die worden gevoerd door de Kitchen & Dining, Home, Living en Design exposanten toonden de nieuwe producten en gaven diverse demo’s en proeverijen om de bezoekers te enthousiasmeren. “Wij waren erg blij met de opkomst en sfeer die er hing”, vertelt Michiel Westerhuijs van RiD, Retail is Detail, aan de organisatie. 

Deze editie draaide niet alleen om nieuwe merken, producten spotten en collecties inkopen, maar ook om inspiratie opdoen. Zo werden er in het Trade Mart theater interessante lezingen gehouden over onder andere het omnichannel landschap en consumentengedrag.

Met een groeiend bezoekersaantal ten opzichte van de Najaarseditie 2022, hoofdzakelijk bestaande uit on- en offline retailers, kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie. De volgende editie van de Retailbeurs Voorjaarseditie vindt plaats van zondag 10 tot en met dinsdag 12 maart 2024 in het Beatrixgebouw van Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.