Enactus

Enactus Rotterdam vertegenwoordigt Nederland tijdens World Cup in Jaarbeurs

Utrecht, 13 juni 2023 –  Enactus teams van vijftien Nederlandse universiteiten en hogescholen streden afgelopen vrijdag om de titel landskampioen. Enactus is een wereldwijde beweging en non-profitorganisatie die zich richt op het ontwikkelen van jongeren tot ondernemende en verantwoorde leiders. Tijdens een korte presentatie lieten de teams zien op welke manier én op welke Sustainable Development Goals (SDG) zij het afgelopen jaar met hun projecten een positieve maatschappelijke impact hebben gemaakt. Enactus Rotterdam ging er met de titel vandoor en vertegenwoordigt Nederland tijdens de World Cup in oktober 2023 in Koninklijke Jaarbeurs. 

 

Enactus
Enactus onderwijst, inspireert en ondersteunt jonge mensen in het inzetten van innovatie en ondernemerschap als oplossing voor grote wereldwijde uitdagingen. Bij Enactus krijgen studenten vanuit 33 landen de kans om projecten op te richten die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG). In Nederland variëren deze projecten bijvoorbeeld tussen het organiseren van kinderpartijtjes voor de minderbedeelden tot het ontwikkelen van hydroponic systemen voor duurzame teelt.

 

De winnende projecten van Enactus Rotterdam
Een professionele jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Enactus partners en stakeholders, bepaalde welk team werd uitgeroepen als landskampioen. Na een spannende finale tegen Enactus University College Utrecht en Enactus Tilburg ging Enactus Rotterdam er met de winst vandoor. Zij wonnen 950 euro om te investeren in hun projecten, waaronder het inzamelen van gebruikte studieboeken voor studenten in Afrika, het upcyclen van kleding en integratie van vluchtelingen door middel van een cateringproject.

 

Enactus World Cup 2023 
Nationale winnaars van landen waar Enactus actief is presenteren hun impact tijdens de Enactus World Cup. Vorige edities waren onder andere in Beijing, Johannesburg en Washington DC. Enactus verwelkomt in Jaarbeurs 2.000 internationale jongeren, academici en leiders om kennis te delen, samen te werken aan verschillende thema's en inspiratie op te doen. Met het grotere doel centraal: wereldwijd een nog grotere impact te realiseren. 
De Enactus World Cup vindt van 17 tot en met 20 oktober 2023 plaats in Koninkijke Jaarbeurs in Utrecht.

Enactus