MOTORbeurs

Animo bezoek aan MOTORbeurs Utrecht nog nooit zo groot geweest

Populariteit motoren op hoogste niveau, voor het eerst meer dan 1,5 miljoen motorrijders en 800.000 motorfietsen, blijkt uit recent onderzoek BOVAG

Utrecht, 22 februari 2023 – De opbouw van MOTORbeurs Utrecht is in volle gang. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 februari staat Koninklijke Jaarbeurs volledig in het teken van motorrijden en alles wat daar mee te maken heeft. BOVAG concludeerde uit recent onderzoek dat de animo voor motorrijden groter is dan ooit tevoren. Voor het eerst zijn er meer dan 1,5 miljoen motorrijbewijsbezitters en de verkoop van nieuwe motoren ligt op het hoogste niveau in 15 jaar. Rachel Jankowsky, beursmanager MOTORbeurs Utrecht: “We merken in aanloop naar MOTORbeurs Utrecht dat er ook ongekend veel animo is voor een bezoek aan de beurs. We hebben nog nooit zoveel tickets in de voorverkoop verkocht. Bezoekers kunnen vier dagen lang hun hart weer ophalen aan motoren, spectaculaire shows en activiteiten. Of je nu een beginnende of een ervaren motorrijder bent, deze editie staat in het teken van de behoeften van diverse typen motorrijders.”

Nieuw op MOTORbeurs Utrecht: vijf thema’s voor ieder type motorrijder wat wils
Deze editie is MOTORbeurs Utrecht in vijf verschillende thema’s ingedeeld. Rachel Jankowsky: “De grote interesse voor motorrijden is enorm gestegen sinds de coronaperiode. We hebben gemerkt dat er diverse typen motorrijders bij zijn gekomen in de branche. Binnen deze groep motorrijders is er een grote diversiteit in hoe mensen met hun hobby bezig zijn. Zo is er aan de ene kant bijvoorbeeld de avonturier die de wereld wil ontdekken op de motor en aan de andere kant een motorliefhebber die het liefst aan zijn of haar motorfiets sleutelt. Vanuit de beursorganisatie spelen we hier direct op in door aan de hand van vijf thema’s alle soorten motorrijders te bereiken. Zo spreken wij met het thema ‘Explore’ bezoekers aan die houden van kilometers en mooie toertochten maken met hun motorfiets. Het thema community draait om het delen van de passie voor motorrijden. Het thema ‘Customizing’ richt zich op het verfraaien van motoren. Met het thema ‘Performance’ kunnen bezoekers zich opmaken voor het sportieve motorseizoen. In het thema E-Mobility & Innovatie is er aandacht voor innovaties in de branche waar elektrificatie van motorfietsen een belangrijk onderdeel is.”

Animo voor motorfiets ongekend groot sinds corona
Uit het onderzoek van BOVAG blijkt verder dat komende maand met de registratie van de 800.000e motorfiets in Nederland een nieuwe mijlpaal te verwachten valt. Eind 2014 waren dat er bijna 714.000 en tot begin 2020 groeide het totaal tot 747.000. Sinds de uitbraak van corona is de interesse echter fors toegenomen: eind januari 2023 bedroeg het totaal bijna 795.000. De verkoop van nieuwe motoren bereikte met 15.527 stuks afgelopen jaar dan ook het hoogste niveau sinds 2008, terwijl ook 2023 voortvarend van start is gegaan met het hoogste aantal nieuwe motorfietsen in januari in 15 jaar. Op één na werden er vorige maand 1.000 exemplaren afgeleverd in Nederland. Tevens werd in 2022 een recordaantal gebruikte motorfietsen geïmporteerd. Rachel Jankowsky: “Motorfietsen waren al populair, maar deze ongekende aantallen hebben we nog nooit meegemaakt. We verheugen ons erop om komende dagen tienduizenden motorliefhebbers te inspireren met tal van activiteiten: van een eerste motorrijles bij de ‘BOVAG – Try the Bike’ tot aan het verbeteren van technieken als een echte trialrijder. Ook staan vakexperts klaar om motorliefhebbers te inspireren op welke manier ze hun motorfiets nog mooier, gekker en unieker kunnen maken. Daarnaast wordt dit jaar De Motor Podcast live op de beurs opgenomen met bijzondere gasten en bezoekers die met elkaar in gesprek gaan over hun motorpassie.”

Extra informatie
MOTORbeurs Utrecht is van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari 2023 in Koninklijke Jaarbeurs. Donderdag 23 en vrijdag 24 februari is de beurs geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag 25 en zondag 26 februari is de beurs geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Informatie over entreetickets, over het programma en activiteiten vind je op https://www.motorbeursutrecht.nl/