Groei populariteit vouwwagens te zien op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Deze week, van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober, vindt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs plaats in Utrecht. De grootste kampeerbeurs van Nederland. Een editie vol innovaties op kampeergebied. Zo is er dit jaar een complete vouwwagenboulevard ingericht met tientallen modellen. Daarmee staan er op de grootste kampeerbeurs van Nederland meer vouwwagens en tenttrailers dan ooit.

Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie): “Vouwwagens zijn enorm populair. In 2019 zagen we een verkoopstijging van 11 procent. In 2020 zelfs 24 procent en voor dit jaar verwachten we ook weer eenzelfde stijging. Met als gevolg dat Nederland inmiddels zo’n 124.600 vouwwagens telt.”

Vouwwagen kampeeroplossing voor elektrische auto’s
Opzetgemak, een avontuurlijke uitstraling en slaapcomfort maken de vouwwagen tot een betaalbare vervanger van de caravan of camper. “Ook noemen kopers het slapen onder tentdoek als een argument voor de aanschaf,” stelt Leo Diepemaat, “Terug naar het oergevoel van kamperen, maar dan wel op een goed matras. Nog een voordeel is het lage gewicht: zelfs de kleinste personenauto’s mogen een vouwwagen trekken. Door het geringe gewicht is de vouwwagen ook een prima kampeeroplossing voor elektrisch aangedreven auto’s. Voor het steeds groener wordende wagenpark in Nederland is de tenttrailer daarmee een prima alternatief.”

Negen internationale merken
De nieuwste modellen vouwwagens en tenttrailers zijn te zien op de Vouwwagen- en Tenttrailer Wereld, een boulevard waarbij negen merken een internationale bijdrage leveren: van de Nederlandse merken Alpenkreuzer, Campooz, Holtkamper, Smitveld en TakeOff tot het Duitse Campwerk, het Deense Camp-let en de Franse merken Trigano en Cabanon. Behalve kijken en vergelijken kunnen bezoekers aan de slag met een ‘prinses-op-de-erwt’ beddentest waarbij ze zelf hun favoriete model helpen opzetten. Een unieke samenwerking tussen de merken resulteert in een prijsvraag voor beursbezoekers, waarbij de winnaar een week lang op stap kan met een vouwwagen naar keuze.