La Vuelta Holanda header Jaarbeurs informatiepagina 2022

La Vuelta Holanda

Jaarbeurs was op vrijdag 19 augustus de officiële start- en eindlocatie van de eerste etappe van de ploegentijdrit.

Nagenieten!

Wat was het een mooi feest! Onze wekenlange wielerkoorts eindigde vrijdag 19 augustus met een onvergetelijke dag en een waanzinnige start en finish van de eerste etappe van La Vuelta.

We willen onze partners, collega's, gasten en bezoekers ontzettend bedanken voor hun betrokkenheid bij deze dag!

Bekijk hier een kleine selectie van de mooiste foto’s en de aftermovie! Voor het volledige album verwijzen wij je graag door naar ons Facebook kanaal.

Zo maken we onze duurzame ambitie waar tijdens La Vuelta Holanda 2022

Vrijdag 19 augustus was het eindelijk zover: Jaarbeurs was de officiële startlocatie van de eerste etappe van de ploegentijdrit tijdens La Vuelta Holanda 2022. We zijn trots om gastheer te mogen zijn van zo’n fantastisch event. Al helemaal omdat La Vuelta Holanda, net als wij, duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Ook wij hebben duurzame keuzes gemaakt als gastheer van dit fantastische wielerevent. Benieuwd welke?

Sprinting towards sustainability met een wereldprimeur

Zowel La Vuelta als Jaarbeurs hebben duurzaamheid hoog in het vaandel.

Als eerste wielerevenement ter wereld organiseert La Vuelta een Groene Karavaan. De traditionele reclamekaravaan, die grote wielerrondes voorafgaat, bestaat alleen uit duurzame voertuigen met een duurzame boodschap. Ook bij diverse andere onderdelen van dit evenement streeft Jaarbeurs ernaar om CO2-neutraal te opereren. Zo sprinten we samen naar een duurzame toekomst. 

 

la vuelta bij Jaarbeurs - groene karavaan

Programma Vrijdag 19 augustus

Jaarbeurs was op vrijdag 19 augustus de officiële start- en eindlocatie van de eerste etappe van de ploegentijdrit. Als partner van La Vuelta Holanda faciliteerde Jaarbeurs ook het internationale perscentrum, Het Village Départ en de VIP hospitality voor de eerste etappe.

Voor alle wielerfans en andere bezoekers zorgden we voor voldoende Spaanse gezelligheid en lekkernijen bij ons op het Jaarbeursplein en in Hal 1, waar men terecht kon voor onder andere de Fanzone van Team Jumbo Visma en de Dikke Banden Race.

la vuelta bij Jaarbeurs - programma

Route Etappe 1 – Ploegentijdrit Utrecht

Op vrijdagavond koersen de renners met de ploegentijdrit door de straten van de Domstad. De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de Binnenstad. Na het technische eerste deel van dit parcours koersen ze langs de Singel over de Maliebaan, het oudste fietspad van Nederland. In volle vaart gaat de route naar Overvecht, waar de teams een lus maken richting Leidsche Rijn. Dé kans voor de toeschouwers om de wielerhelden twee keer voorbij te zien komen. Na het verlaten van Leidsche Rijn, koersen de teams af op de finish. Vanaf de fly-over wordt er een echte teamsprint afgelegd totdat ze weer over de streep komen bij het Jaarbeursplein. In totaal is de ploegentijdrit 23,3 kilometer lang.

la vuelta bij Jaarbeurs - Route door utrecht

Op de hoogte blijven?

Download de officiële Vuelta-app 2022, gepresenteerd door ŠKODA. Deze applicatie voor wielerfans geeft in realtime belangrijke informatie over La Vuelta 22 voor smartphones.

Kom voor aanvang van de wedstrijd alles te weten over de etappes, routevideo's, teams en renners en volg vanaf 19 augustus de etappes live via het Race Center!

Volg Jaarbeurs op Instagram

Ben je benieuwd wat er in aanloop van zo'n groot internationaal evenement gebeurt? Via ons Instagram kanaal houden wij je live op de hoogte van alle ontwikkelingen, delen we leuke weetjes en de mooiste foto's met je.

 

la vuelta bij Jaarbeurs - loopbrug sprinting towards sustainability

Vragen en antwoorden