Duurzaam

Zero waste

We maken het bezoekers gemakkelijk om afval goed te kunnen recyclen, moeten de afvalstromen zo zuiver mogelijk zijn. Bezoekers van een concert of evenement hebben geen tijd om te puzzelen in welke bak hun gebruikte koffiebeker of theezakje hoort. Daarom maken we het zo gemakkelijk mogelijk om afval goed te scheiden, bijvoorbeeld door een slim gebruik van kleuren en symbolen.
 

Plastic Promise

We hebben ons als partner aangesloten bij de Plastic Promise www.plasticpromise.nl, een initiatief van Green Events om het gebruik van wegwerpplastic bij evenementen te verminderen en gebruikt plastic te recyclen. In het congres- en vergadercentrum hebben we waterpunten geïnstalleerd, zodat wegwerpflesjes voor drinkwater niet meer nodig zijn.

Plastic

Statiegeldflessen voor het goede doel

Bij evenementen gebruiken we speciale inzamelpunten voor kleine flesjes, waar bezoekers eenvoudig het statiegeld kunnen doneren aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het is een doel dat bezoekers met liefde willen steunen, en zo’n apart inzamelpunt helpt meteen om de flesjes gescheiden in te zamelen.

Petfles donatie

Systeembouw in plaats van bewerkte houtbouw

In de webshop, waar exposanten en organisatoren materialen bestellen, hebben we veel invloed op de gebruikte materialen. Exposanten kiezen bij het ontwerp van hun beursstand steeds vaker voor systeembouw, in plaats van bewerkte houtbouw. Dat bespaart nu al bijna tienduizend bomen per jaar.

Feiten over zero waste bij Jaarbeurs

  • Met onze leveranciers maken we prestatieafspraken over het scheiden van afval. Zo zijn de schoonmaakkarren bijvoorbeeld aangepast aan de gescheiden inzameling.
  • Tijdens Zero Waste-workshops onderzoeken Jaarbeurs-medewerkers samen hoe zij op hun afdeling mee kunnen helpen het doel van Zero Waste te bereiken.
  • In onze kantoren en op onze events gaan we afval veel actiever scheiden. Er zijn nieuwe afval-eilanden voor papier, plastic en restafval. Van de recyclebare koffiebekers wordt uiteindelijk toiletpapier gemaakt.
Prullenbakken