20220412-Jaarbeurs-studio-by-MichielTon-websize-7.jpg

Next-level engagement: 5 tips voor het versterken van live evenementen met digitale content

Er zijn verschillende manieren om je live event te promoten en je bereik te vergroten. Een slim geïntegreerde strategie omvat onder andere social media, e-mailmarketing, blogs en natuurlijk een media campagne. Maar er is nog een slimme tool om je doelgroep warm te houden in aanloop naar je live event. Namelijk: door een online event te organiseren. Sr. Brand Marketeer Hadewych Versnel deelt 5 krachtige tips waarmee je je live evenementen naar een hoger niveau kunt tillen door slim gebruik te maken van online evenementen.

Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de beurzensector én heeft gewerkt bij de twee grootste internationale beursorganisatoren. Als iemand weet hoe ze een merk moet neerzetten en uitbouwen, dan is het wel Hadewych. Ze is verantwoordelijk voor het vermarkten van vier toonaangevende vakbeurzen van Jaarbeurs en schrijft onder andere het campagneplan van de evenementen. Een van de onderdelen die daarin thuishoort: een online event. Dat heeft volgens haar vijf hoofdredenen. 

1.    Aanjagen van interesse
2.    Claimen van autoriteit
3.    Engagement creëren door het jaar heen 
4.    Leadgeneratie van bezoekers en exposanten
5.    Inzetten als campagnemateriaal 

hadewych

Aanjagen van interesse

Inhoud is een van de meest belangrijke argumenten voor bezoekers om een (vak)beurs te bezoeken. Het moet inhoudelijk van hoge kwaliteit zijn, anders is het niet de moeite waard om het te bezoeken. Dat resulteert in een programma van verschillende onderwerpen en segmenten, binnen één hoofdonderwerp. Hadewych: ‘Voor iedere bezoeker is een ander thema of segment interessant. Om al die verschillende bezoekers naar de beurs te trekken, is het belangrijk dat ze ook weten wát ze kunnen verwachten. Dat kan je doen door opinieleiders, journalisten, marktleiders, exposanten, onderzoekers en specialisten uit te nodigen voor een online event. Laat hen samen discussiëren over een specifiek thema. Laat ze vertellen met welke uitdagingen ze te maken hebben en wat zij op de beurs gaan bieden. Je kunt bij elk online event een ander onderwerp aansnijden, met andere experts.’ 

Claimen van autoriteit

Als merk wil je gezien worden als de expert van dat onderwerp. Dat bereik je met thought leadership. Hadewych: ‘Door de juiste mensen (opinieleiders, marktleiders, exposanten etc.) uit te nodigen voor je online event, bind je content en inhoud aan je beursmerk. Je laat zo zien dat je als merk weet waar je het over hebt. En de vakbeurs is hét platform waar de bezoeker vindt wat hij nodig heeft.’ Hadewych nodigt ook regelmatig een journalist of influencer uit die alles van dit thema of deze sector weet. Want, zo zegt ze: ‘Zij stellen de juiste vragen en brengen de discussie op gang. Daarnaast heb je kans dat ze zelf ook het online event delen in hun eigen netwerk, dit vergroot de exposure en wellicht de interesse in de beurs.’ 

“Door markt- en opinieleiders uit te nodigen voor je online event, bind je content en inhoud aan je merk” 

online event podcast studio webinar livestream

Engagement creëren door het jaar heen

Grote (vak)beurzen vinden vaak jaarlijks plaats, of zelfs één keer per twee jaar. Het betrokken houden van de doelgroep is daarom voor veel organisatoren een grote uitdaging. Een online event kan uitkomst bieden: ‘Door een online event te organiseren waarbij experts praten over interessante onderwerpen, houd je de interactie levend. Of beter gezegd: je geeft de doelgroep prikkels om uit te kijken naar het live event.’ Ook met de keuze van het medium versterk je de autoriteit van je event. Meekijken in teams is toch echt anders dan een online event in de Jaarbeurs Studio. Door de inzet van de studio krijg je een zeer professionele uitstraling, het lijkt meer op een tv-programma en dat versterkt ook je merk. 
 

Leadgeneratie van bezoekers en exposanten

Door in aanloop naar de (vak)beurs verschillende online events te organiseren, genereer je ook leads. Hadewych: ‘Wanneer je gesegmenteerd exposanten en bezoekers uitnodigt voor de online events, vergoot je de betrokkenheid. Dat is natuurlijk goed om bezoekers te werven – je geeft marktkennis weg en een voorproefje van wat er op de beurs te zien is. Daarnaast kan het zorgen voor extra aanmeldingen van nieuwe exposanten. Een potentiële exposant die bijvoorbeeld de top drie bedrijven uit de sector over de beurs hoort praten, wil dan niet achterblijven.’  

“Je kunt de beelden opknippen en gebruiken in je gehele beurscampagne.”

online event podcast studio webinar livestream

Tot slot: inzetten als campagnemateriaal

Volgens Hadewych is een serie online events uitermate geschikt voor het vertellen van het verhaal tijdens het gehele beurstraject. Zie het als een magazine dat periodiek uitkomt. Door online events te organiseren in de aanloop naar je event, creëer je een voorspelbare frequentie met een vast stramien en programma. Dit geeft je exposure in de juiste media. Daarnaast is het online event natuurlijk fijn om in de gehele campagne te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld verwachtingen over de beurs scheppen en toetsen, door in gesprek te gaan met kijkers. Ook kun je de beelden in stukken knippen en bijvoorbeeld gebruiken voor teasers en acquisitie.’ 

Organiseer een online event in de studio van Jaarbeurs

Zoek je een manier om je (vak)beurs digitaal te promoten en jouw doelgroep warm te houden naar aanloop van het event? In onze professionele studio is alles aanwezig om jouw event tot een succes te maken. Onze studio is Plug & Play ingericht, het enige wat jij hoeft te doen is je te focussen op de inhoud. We helpen je graag om digitaal impact te maken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.  

online event podcast studio webinar livestream
Bas Sterrenburg

Meer weten? We helpen je graag

Bas Sterrenburg - Accountmanager online en hybride events

Meer weten over Jaarbeurs Studio? Ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden!

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

Blogs

Bo scheermeijer
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Bo Scheermeijer

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Bo Scheermeijer is Supervisor Hospitality en doet z’n best elke dag tenminste één iemand te verrassen met zijn positieve energie.
Lees meer
TechniShow team 2024
Blog

Een dorp bouwen met Nicole van Leeuwen in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Nicole van Leeuwen is Senior Account Manager van de vakbeurs TechniShow en is verantwoordelijk voor sales, van begin tot eind. We zetten onze bouwhelm op en lopen met Nicole de beursvloer op terwijl zij ons vertelt hoe ze van een bouwtekening een dorp creëert.
Lees meer
Rachel Jankowsky
Blog

Achter op de motor bij Rachel Jankowsky in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Rachel Jankowsky is beursmanager MOTORbeurs Utrecht en Kampeer & Caravan Jaarbeurs en is financieel en commercieel eindverantwoordelijk voor beide beurzen. We stappen achter op de motor bij Rachel en ze vertelt hoe ze van haar passie haar werk heeft gemaakt.
Lees meer
Nina van der Knaap WEY lid
Blog

Werken in de Wereld van Jaarbeurs; hoe is dat eigenlijk? Lid van personeelsvereniging vertelt

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. Ons sterkste punt? Onze mensen. Want samen zijn we Jaarbeurs. Elke dag zetten we ons in om te zorgen dat een bezoek aan onze locatie bijzonder wordt. Maar … hoe is het eigenlijk als je zelf in de Wereld van Jaarbeurs werkt? Zijn er voor medewerkers ook van die betoverende feestjes, evenementen en borrels? Nina van der Knaap (lid van personeelsvereniging WEY) vertelt er meer over.
Lees meer
Tom van der zwaag - medewerker Jaarbeurs
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Tom van der Zwaag

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Tom van der Zwaag is beursmanager Bouw & Installatie en verantwoordelijk voor de operationele uitvoering binnen de bouw- en installatiesector van Jaarbeurs.
Lees meer
Jaarbeurs congreslocatie Media Plaza Flame foyer
Blog

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Of het nou Pasen is, de zomervakantie of oud en nieuw. Het leven zit vol tradities en gewoontes. En dat is ook goed merkbaar in de evenementenbranche. In ieder seizoen zijn er elementen die jij in kunt zetten bij de organisatie van je bijeenkomst, om er een passende beleving van te maken. Bij Jaarbeurs hebben we hier al decennialang ervaring mee en daarom delen we graag onze expertise met jou!
Lees meer