KreaDoe 2021

KreaDoe beoordeeld met een dikke 9 door exposanten en bezoekers – enorm succes!

Bijna 26.000 bezoekers op KreaDoe en ongeveer 30.000 tickets verkocht!


Van woensdag 27 tot en met zondag 31 oktober 2021 vond KreaDoe plaats, het grootste DIY-event van de Benelux. De Jaarbeurs in Utrecht veranderde 5 dagen lang in een creatief Walhalla, waarbij tienduizenden bezoekers hun hart konden ophalen en gelijk aan de slag konden gaan met hun favoriete (of misschien wel nieuwe) creatieve hobby. In totaal waren er bijna 26.000 creatievelingen aanwezig!

KreaDoe werd beoordeeld met een NPS-score van een 9. Bezoekers en exposanten waren erg enthousiast over deze eerste live editie na de pandemie.

Irene van Zuthem, verantwoordelijk voor het merk Studio Ins & Outs vertelt:
‘Het was fijn om wederom als exposant op KreaDoe te staan. De gezellige drukte zorgde voor veel energie. Je merkt dat mensen weer graag er op uit gaan. We spraken oude bekenden en vertelden vol enthousiasme aan nieuwe klanten over ons merk en producten. Op naar de editie van 2022, wij zijn erbij!’

Marleen Rompen, beursmanager van KreaDoe: ‘Na de wereldwijde pandemie was het moeilijk in te schatten of mensen alweer de stap durfden te maken om een druk, landelijk evenement te bezoeken. Maar bezoekers waren zeer enthousiast om te komen. Corona heeft er ook toe geleid dat mensen meer interesse hebben in creatieve hobby’s. Naast onze trouwe bezoekers zagen we daarom ook een grote groep mensen die creatief bezig zijn echt ontdekt hebben. Dit gaf een leuke diversiteit op de beursvloer.’

Veel influencers aanwezig op KreaDoe
De toonaangevende influencers uit het creatieve landschap waren aanwezig, zoals CreaChick, DenDennis, Karin Luttenberg, Carla Kamphuis, Plslars en Yassart. Karin Bloemen was dit jaar aangesloten als vriendin van KreaDoe en signeerde in haar eigen haaktheater op de beurs haar nieuwe haakboek ´Haken à la Bloemen´. Bezoekers konden bij Karin creatieve inspiratie opdoen tijdens haar conference. Tevens was Bobbi Eden aanwezig voor de promotie van haar nieuwe naaiboek ´Bobbi Style´.

De vraag naar creatieve inspiratie en expertise is gestegen. Mede daardoor heeft de organisatie van KreaDoe besloten om vanaf 2022 KreaDoe uit te breiden met een extra editie in het voorjaar, het KreaDoe Lentefestival in april.

Jaarbeurs Live App
Tijdens KreaDoe werd voor het eerst gebruik gemaakt van de Jaarbeurs Live App. Met de app konden bezoekers makkelijk hun weg vinden en gericht op zoek naar interessante exposanten. Drukte bij verschillende stands was door de app gemakkelijk te vermijden. 
Bezoekers hadden de mogelijkheid om hun toegangsticket in de App te downloaden, waardoor printen overbodig werd. Dit past binnen de strategie van de Jaarbeurs om de meest duurzame eventlocatie van Europa te worden.
Honderden bezoekers van KreaDoe hebben de app gedownload en er goed gebruik van gemaakt.