Trein

Mobiliteit

Een logische keuze voor het stimuleren van reizen met het ov vervoer maakt een groot deel uit van de milieu-impact van een evenement. Wat dat betreft is de keuze voor de Jaarbeurs als locatie meteen een klimaatklapper: door de centrale ligging, vlak naast station Utrecht Centraal, is het openbaar vervoer voor het merendeel van de bezoekers een gemakkelijke en logische keuze.

Een logische keuze voor het ov

De Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station van Utrecht, hét centrale knooppunt in Nederland als het gaat om het openbaar vervoer. Dat maakt de trein en de (streek)bus voor veel bezoekers het meest logische vervoermiddel om naar een evenement, vergadering of congres in de Jaarbeurs te komen. Extra duurzaam pluspunt: de treinen van NS rijden op 100% groene stroom.

Samenwerking met NS: trein + toegang

Voor onze eigen beurzen en events hebben we al jaren een succesvolle samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen: bezoekers kunnen in de NS Spoordeelwinkel een voordelig combinatieticket kopen voor trein en toegang tot onder meer De Vakantiebeurs, KreaDoe, de MOTORbeurs en de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

Slimme logistiek

We werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers, en zij combineren waar het kan hun leveringen aan de Jaarbeurs. Een van onze logistieke partners, CityHub, heeft een depot aan de rand van Utrecht en vervoert bestellingen in één keer naar de Jaarbeurs, Rabobank en NS. Dat is efficiënt, scheelt vervoerskilometers én is vrijwel CO2-neutraal, want CityHub rijdt met compacte (elektrische) bestelwagens.

Feiten over duurzame mobiliteit

  • Elektrische auto's kunnen worden opgeladen met laadpalen op de parkeerplaatsen.
  • We hebben het parkeersysteem gedigitaliseerd. Zo zijn er geen papieren parkeertickets meer nodig.
  • Voor onze medewerkers is er een nieuw mobiliteitsbeleid ingevoerd.