Bereikbaarheid Jaarbeurs

Ontdek praktische informatie over de bereikbaarheid van Jaarbeurs met alle vervoersmiddelen

Parkeerterrein P3 gesloten. Parkeren kan op P1, P2, P4 en P6.

Ga je binnenkort naar Jaarbeurs? Plan hier je reis naar Jaarbeurs Utrecht.

Adres Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Vlakbij het Centraal Station

Kom met het OV naar Jaarbeurs

Download onze plattegrond

Bekijk onze gehele locatie

Je kunt op verschillende manieren de Jaarbeurs bezoeken. De makkelijkste en meest duurzame optie is om met het OV of de fiets te komen. De trein, bus en tram stoppen vlakbij Jaarbeurs. Het is ook mogelijk om bij Jaarbeurs te parkeren op één van de nabijgelegen parkeerplaatsen in Utrecht. Wij leggen je uit hoe je  zo snel mogelijk de Jaarbeurs bereikt!

Let op: parkeerterrein P3 gesloten

Op basis van afspraken met de gemeente Utrecht is P3 op 1 januari 2023 overgedragen aan de gemeente ten gunste van de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Beurskwartier. P1 wordt op 1 juli 2023 aan de gemeente overgedragen. Parkeren kan op P1 (tot 1 juli 2023), P2, P4 en P6. We adviseren je met het openbaar vervoer te komen.

Ga voor meer informatie over de ontwikkeling van de stadwijk Beurskwartier naar www.utrecht.nl of bel naar gemeente Utrecht (14 030, verkort nummer).

Werkzaamheden op Jaarbeurs P3

Op dit moment worden op P3 werkzaamheden uitgevoerd die bestaan uit het verwijderen van asfalt, leidingen en rioleringen. Deze werkzaamheden duren tot medio maart, met uitloop tot 1 april 2023. 
Werkzaamheden die geluidsoverlast kunnen veroorzaken starten na 7.00 uur in de ochtend. De verwachting is dat geluidsoverlast voornamelijk veroorzaakt kan worden door het verwijderen van het asfalt. Deze werkzaamheden staan gepland vanaf week 3 en nemen ongeveer twee weken in beslag. P3 blijft permanent gesloten.
 

Kom met het OV of de fiets

Jaarbeurs is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. De locaties liggen pal naast station Utrecht Centraal en er stoppen doorlopend bussen en trams bij halte Jaarbeursplein.

Naar Jaarbeurs Utrecht met de trein

Kom je met de trein? Dan volg je vanaf station Utrecht Centraal de borden ‘Jaarbeursplein’. Binnen enkele minuten sta je in het Beatrixgebouw en als je de weg oversteekt kom je uit bij het Event & Exhibition Centre.

Routebeschrijving met de bus

Kom je met de bus? Dan neem je een bus die stopt bij de bushalte CS Jaarbeurszijde. Vanaf station Utrecht Centraal volg je de borden ‘Jaarbeursplein’. Met een paar minuten sta je in het Beatrixgebouw en als je de weg oversteekt bereik je het Event & Exhibition Centre.

Reis naar Jaarbeurs met de tram

Kom je met de tram? Dan neem je een tram die stopt bij de tramhalte CS Jaarbeursplein. Vanaf deze halte is het slechts een paar minuten lopen naar het Beatrixgebouw. de weg oversteekt kom je uit bij het Event & Exhibition Centre.

Check voor je vertrek de actuele reistijden- en informatie of plan je reis via 9292.

Kom je met de auto? Parkeer bij een P+R

Kom je liever met de auto, kies dan voor een P+R met een bus- of tramverbinding.

Volg vanaf de snelweg de borden P+R en parkeer je auto voor maar €6,- bij P+R Westraven

Van P+R Westraven naar Jaarbeurs is de reistijd ca 15 minuten.

P+R Westraven

Auto en taxi

Wat leuk dat je Jaarbeurs komt bezoeken. Maar voordat je met de auto komt, is het verstandig om te weten waar je rekening mee moet houden als je wilt parkeren. Wij helpen je alvast een handje met wat praktische informatie. 

Met de auto naar Jaarbeurs

Kom je met de auto naar Jaarbeurs, dan is het handig om van te voren te kijken welk parkeerterrein het dichtst bij de Jaarbeurs-locatie van jouw bezoek is. Bekijk hiervoor de plattegrond.

We adviseren je om onderstaand navigatieadres van het betreffende parkeerterrein aan te houden of vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB-borden met daarop de aanduiding ‘Jaarbeurs’ te volgen. Van de onderstaande parkeerplekken van Jaarbeurs kun je de routebeschrijving gebruiken:    

 

P1: Graadt van Roggenweg, Utrecht (Google Maps) vanaf 01-07-2023 gesloten
P2: Truus van Lierlaan, Utrecht (Google Maps)
P4: Truus van Lierlaan, Utrecht (Google Maps) Max. hoogte 180 cm                     
P6: Expoplein, Utrecht (Google Maps)

Voertuigen boven 2.70 meter

Voor elk voertuig hoger gemeten dan 2.70 meter is het alleen mogelijk om te parkeren op P2. Hiervoor is een vast tarief van €80,- per dag. 

Invalidenparkeerplaatsen

Op P4 zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Op vertoon van een invalidenparkeerkaart kun je hier parkeren, mits de pashouder van de invalidenparkeerkaart aanwezig is. Het is niet mogelijk om vooraf invalidenparkeerplaatsen te reserveren en voor parkeren gelden reguliere tarieven. 

Een parkeerplaats in Utrecht reserveren

Om te voorkomen dat je in de wachtrij staat, kan je online alvast een parkeerplaats reserveren. Zorg ervoor dat je je kenteken ingevuld hebt en rijd vervolgens contactloos in en uit. Voor een parkeerkaart kan je kiezen uit een dagkaart (van 0:01 uur tot 23:59 uur) of een avondkaart (van 18:01 tot 5:59 uur de volgende ochtend).    

Dagkaart reserverenAvondkaart reserveren

Betaald parkeren in Utrecht met een QR-code

Het betalen van een parkeerkaart kan erg simpel met een QR-code. Het enige wat je hoeft te doen is met je telefoon de QR-code op je parkeerkaartje scannen en vervolgens gemakkelijk te betalen via iDEAL. Je hoeft dus niet meer langs de betaalautomaat en betaalt daardoor veilig en snel via je telefoon!

Milieuzone Utrecht

Let op: in het centrum van Utrecht is een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto's en vrachtwagens op diesel ingesteld. Het is niet toegestaan om op P1, P4 of P6 te parkeren als jouw voertuig niet voldoet aan de toelatingseisen voor rijden en parkeren in Utrecht. Parkeerterrein P2 valt buiten de milieuzone, daar mogen oudere (diesel) auto's en vrachtwagens parkeren. Soms is een ontheffing mogelijk. Je kunt deze aanvragen bij gemeente Utrecht

Aanvullende informatie:

Wat verder nog goed om te weten is dat:

  • De parkeerplaatsen 24/7 geopend zijn;
  • Het parkeertarief voor P1 is € 4,90 per uur. Voor P2, P4 en P6 geldt € 4,40 per uur; 
  • Het online dagtarief kost €28,- voor P1 en €24,- voor P2, P4 en P6;
  • Het dagtarief ter plaatse is € 32,- voor P1 en € 28,- voor P2, P4 en P6;
  • Het dagtarief voor voertuigen boven de 2.70 meter €80,- per dag is; 
  • Het dagtarief datumgebonden is;
  • Je kunt betalen met een QR-code, pinpas of Nederlandse creditcard; 
  • Zeer incidenteel de parkeerregels kunnen afwijken indien er een mobiliteitsplan van kracht is;

Plattegrond naar Jaarbeurs

Op zoek naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein voor jouw bezoek aan Jaarbeurs in Utrecht? Of wil je weten hoe je moet lopen vanaf station Utrecht Centraal? Bekijk de plattegrond van Jaarbeurs.

Plattegrond 2023

Veelgestelde vragen