Nederlands | English | Deutsch
Jaarbeurs
Parkeren

Parkeren bij Jaarbeurs, in het centrum van Utrecht en ook nog eens voordelig

Jaarbeurs heeft maar liefst 6.500 eigen parkeerplaatsen. Wanneer u uw bezoek aan de Jaarbeurs wilt combineren met bijvoorbeeld een andere afspraak in de Utrechtse binnenstad kan dat dus heel makkelijk. Vanaf het Jaarbeursterrein loopt u binnen een paar minuten de binnenstad in. 

Parkeeradvies
Afhankelijk van waar u moet zijn in Jaarbeurs, beoordeelt u vooraf waar u het beste kunt parkeren. Bekijk hiervoor de plattegrond. Heeft u een bijeenkomst in het Beatrixgebouw, dan adviseren wij u P1 of P3. Zo ook voor een bezoek aan de binnenstad. Bezoekt u een evenement of een beurs, dan geldt hiervoor een speciaal parkeeradvies. Kijk hiervoor altijd van tevoren op de website van de betreffende beurs of event. U vindt deze parkeer-aanwijzingen onder 'Route en Parkeren' 

Vanaf maandag 17 juli 2017 wordt de afsluiting voor autoverkeer op de Croeselaan, tussen Van Zijstweg en Westplein, definitief. Hierdoor is parkeerterrein P3 niet meer via de Croeselaan bereikbaar. Bekijk het bericht dat gemeente Utrecht hierover opgesteld heeft. 
Bericht afsluiting Croeselaan.
Plattegrond bereikbaarheid parkeerterrein P3.
Jaarbeurs

Band op Spanning
Jaarbeurs en Band op Spanning slaan de handen ineen om auto's die bij de Jaarbeurs geparkeerd staan van de juiste bandenspanning te voorzien. Voor meer info klik hier.

Milieuzone
Sinds 1 januari 2015 is in Utrecht de milieuzone voor personen- en bestelauto’s van kracht voor diesels van voor 1 januari 2001. Komt u met een dergelijk voertuig binnen de mileuzone, dan riskeert u een boete. Op de website van gemeente Utrecht leest u alles over de mileuzone rondom Jaarbeurs. Komt u toch met een oudere dieselwagen naar Jaarbeurs, dan kunt u parkeerterrein P2 gebruiken. Dit parkeerterrein valt buiten de mileuzone. P2 is alleen te bereiken via de Europalaan, Anne Frankplein en vervolgens Overste den Oudenlaan. Volg de borden P2. Indien P2 niet bereikbaar is, dan maakt u het beste gebruik van een P+R locatie, op slechts enkele minuten van het Jaarbeursterrein. Bekijk hier de verschillende P+R locaties.

Parkeertarief
Onze parkeerterreinen zijn alle dagen van de week 24 uur per dag open. Het parkeertarief bedraagt vanaf 1 januari 2017 € 4,- per uur (of een deel van een uur) tot een maximum van € 16,00 per dag (dit betreft dus 24 uur). Na 24 uur betaalt u per dag. Bij het inrijden van onze parkeerterreinen ontvangt u een parkeerkaart. Bij vertrek betaalt u hiermee bij één van de parkeerautomaten op het terrein. U kunt ook met uw creditcard bij ons parkeren. Dit doet u heel simpel door bij het inrijden en het verlaten van ons parkeerterrein uw creditcard aan te bieden in de automaat bij de slagbomen. 

Het parkeertarief dat wordt gehanteerd voor bussen bedraagt € 48,- voor de gehele dag. Busmaatschappijen dienen zich voorafgaand te melden bij Jaarbeurs/ beursorganisatie.

Vooraf parkeerplaats reserveren
Voorafgaand aan uw bezoek aan Jaarbeurs kunt u online een parkeerplaats reserveren. Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek en bent u bovendien voordeliger uit want een dagkaart kost € 15,00. Parkeren met een online gereserveerde parkeerkaart kan op verschillende terreinen. Gebruik hiervoor de 'Reserveer nu' button.

Reserveer nu een parkeerplaats 

Parkeertarief bezoekers Kinepolis Jaarbeurs
Bioscoopbezoekers betalen een gereduceerd tarief (€ 8,-). U ontvangt deze korting wanneer u bij de ticketcontrole naast uw bioscoopkaartje ook uw parkeerkaart toont. U ontvangt een stempel waarmee u bij alle automaten op het Jaarbeursterrein uw parkeerkaart kunt afrekenen. In Kinepolis vindt u tevens een parkeerautomaat.

Mindervaliden
Op ons terrein kunt u terecht met de gehandicaptenparkeerkaart. U kunt op elk parkeerterrein van Jaarbeurs (gratis) parkeren. Bij uw terugreis kunt u zich melden aan de intercom, u wordt dan verder geholpen. Bekijk de plattegrond welk terrein het beste geschikt is voor uw bezoek. Op P1 en P4 is een aantal vaste parkeerplekken gereserveerd voor mindervalide bezoekers.

Elektrisch oplaadpunt
Op parkeerterreinen P1, P4 en op het VIP terrein vindt u oplaadpunten voor elektrische auto's en motorfietsen.

Parkeerpas en Parkeerabonnement
Sinds 1 januari 2015 is het niet meer mogelijk om te parkeren met een parkeerpas Geregeld, Geregeld light of een parkeerabonnement. Heeft u hier vragen over? Neem contact met ons op via info@jaarbeurs.nl.

Voor al uw overige parkeervragen kunt u contact met ons opnemen via info@jaarbeurs.nl.

Heeft u een vraag, tip of opmerking? 
Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier.

meld